FLORIN CÎŢU: "Dacă USR nu votează Guvernul Ciucă, să le spună românilor că vor anticipate"

G.B
Politică / 25 octombrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Liderul liberal Florin Cîţu pare dispus să favorizeze, în relaţia cu USR, soluţia despre care vorbea, ieri, secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, un apropiat al său: USR să voteze acum guvernul minoritar Ciuca, iar apoi să înceapă negocieri cu PNL pentru o refacere a coaliţiei, potrivit Digi24.

"PNL are o decizie în BEx pe care nu am schimbat-o încă, de a nu mai guverna cu USR, dacă USR votează o moţiune împotriva PNL, dar, totuşi, am făcut o concesie şi am schimbat mandatul pentru premier. Repet, USR are şansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează un Guvern minoritar, rezolvăm această criză şi apoi vedem mai departe ce se întâmplă şi cum refacem coaliţia. Avem câteva luni de zile de discutat, sunt câteva lucruri de discutat. Să refaci, aşa, peste noapte, doar cum vrea USR este imposibil", a spus, astăzi, Florin Cîţu.

PSD a spus că nu vrea la guvernare, USR a plecat de la guvernare fără o soluţie, în timp ce liberalii au arătat flexibilitate şi au făcut o altă nominalizare de premier în persoana lui Nicolae Ciucă, astfel că soluţia responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar, a arătat Florin Cîţu.

El spune că PNL nu va face noi concesii USR pentru a-i convinge să susţină guvernul. "Noi am făcut mişcarea, dacă este insuficient, atunci USR trebuie să vină să le spună românilor că preferă alegeri anticipate", a declarat luni Florin Cîţu.

Premierul demis susţine că PNL este singurul partid care "a arătat responsabilitate şi că este gata să flexibilizeze mandatul", iar acum aşteaptă "concesia pe care o face USR".

Florin Cîţu aşteaptă ca şi USR "să facă un pas"

"Dacă USR rămâne blocată într-o singură opţiune, nu mai avem ce să discutăm. Până la urmă trebuie să facă un pas şi USR. Poate să susţină acest guvern din Parlamentul României. Toată lumea trebuie să arate responsabilitate, iar astăzi USR arată iresponsabilitate. Partidul Naţional Liberal a făcut un pas important, unde este responsabilitatea celor de la USR? Să vedem care este concesia pe care o fac cei de la USR. Dacă interesul celor de la USR şi PSD este să distrugă Partidul Naţional Liberal, eu nu voi permite acest lucru niciodată", a arătat Florin Cîţu.

După ultimele negocieri cu USR, Florin Cîţu recunoaşte însă că "nu s-a schimbat nimic în acest moment".

Toate opţiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate, mai spune Florin Cîţu, după ultimele negocieri politice pentru susţinerea unui guvern minoritar. Liderul PNL a subliniat însă că decizia în privinţa unor eventuale alegeri anticipate îi aparţine preşedintelui.

Florin Cîţu spune că doar a tras nişte concluzii, dar vor mai fi şi alte întâlniri şi discuţii.

"Eu cred că USR trebuie să se gândească la români, în primul rând, şi ar trebui să facă acest lucru nu pentru coaliţie, nu pentru a se întoarce la Guvern, pentru prefecţi, etc. Ei ştiu că despre asta este vorba. Să arate că nu sunt interesaţi de funcţii, că nu sunt interesaţi doar să fie la guvernare, ci că îi interesează românii. După asta, putem să discutăm. PNL a arătat acest lucru. Eu am arătat că mă interesează românii şi am făcut acest pas. Trebuie să vedem acest pas şi de la PSD şi de la USR", a spus premierul interimar.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Chiar așa proști îi crezi pe cei de la USR ? Adică să voteze guvernul fantomă Ciucă, apoi negocieri câteva luni că nu se poate face totul peste noapte? Adică au plecat de câteva luni,să mai aștepte si uite așa trece un an !

    Orban zicea că în ziua în care va deveni președinte, reface alianța.

    La el se poate la tine nu .În final cu tine s-ar alege ,cum spunea Batistută că vor primi Mi Culturii!  

    1. Cretinul care ne-a impins in cele mai dure crize : sanitara, energetica, economica si politica sa raspunds penal pentru ve a facut, nu ss dea sfaturi ! Am platit cu peste 10.000 de moriti bucuria lui Catu de a se alege sef la PNL. Sigur ca vrem anticipate sa dam un sut in dosul PNL !

    vrem, ca sa votam cu AUR!

    1. tu esti neocomunist? de ce folosesti persoana 1 plural, fii maimuta cu coaie pana la capat si foloseste persoana 1 singular.

    În istoria României nu a existat un cuplu șef stat-sef guvern atât de slab !

    inca cum vrem anticipatele alea

    Se pare ca mirajul puterii da nastere unora la un proces de dementa accentuata. Am avut o perioada impresia ca dl Citu are ceva pe umeri...

    Realitatea e că PNL a întins totuși o mână USR nepropunându-l pe drogangiu ca PM.

    Însă e foame mare de bani și funcții la neomarxiștii pluseriști. 

    1. Ciuca va fi un PM de paie.Klaus si Katz vor conduce guvernul din umbra.USR ar face bine sa stea deoparte.Nu s-a schimbat nimic fata de ziua cand au parasit guvernarea.

    Pai poate chiar e necesar că electoratul sa evalueze tot acest circ PNL-USR.

    Din acest punct de vedere anticipatele sunt o opțiune foarte buna, oricum guvernul nu a făcut mare lucru pentru a preîntâmpina criza sanitara și energetica.

    Să decidă electoratul cine sa ne conducă prin aceasta aventura. 

    Concesiile PNL-ului vin dupa o criza generata chiar de PNL cu scopul clar de a aproba banii pentru asa numitul fond de dezvoltare fara criterii serioase de atribuire/cheltuire si de a bloca cat mai mult timp ajungerea dosarelor de la SIIJ la DNA (aici PNL-ul a fost sustinut si de UDMR).

    USR a fost constant in cereri si inainte si dupa iesirea de la guvernare. 

    Probabil ca se va ajunge la anticipate si tot probabil ca anticipatele nu vor rezolva mare lucru deoarece desi vor fi niste modificari de procente intre partide nu poate nimeni spune daca vor fi suficiente pentru a alcatui o altfel de majoritate. Desi un PSD+UDMR+AUR+minoritati nu ar fi exclus. Posibil aceasta varianta sa fie sperietoarea care ii face pe liberali sa vina cu concesii.

    Luand in calcul un blocaj in procentele de la anticipate si dispozitia spre compromis a PNL si USL s-ar putea sa vedem si un USL livrat votantilor ca si guvern ce salveaza tara in vremuri de restriste (la fel cum au tot salvat-o si in ultimii 30 de ani). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb