FLORIN CÎŢU: În 2019, Dragnea extinde taxa pe lăcomie la persoane fizice

I.A.
Politică / 31 decembrie 2018

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că, în 2019, va fi extinsă taxa pe lăcomie la persoanele fizice, fiind în lucru două variante: taxarea salariilor mai mari decât salariul unui ministru şi suprataxarea averii.

"În 2019, Dragnea extinde taxa pe lăcomie la persoane fizice! Domnule Tăriceanu şi cu această taxa sunteţi de acord? Spuneţi public. Nu mai este niciun secret. Bugetul este praf. Banii din taxarea băncilor, jocurilor de noroc, energie, CAS la veniturile altele decât salariile, contracte part-time, supraaciza, TVA defalcat nu ajung", scrie Florin Cîţu pe Facebook.

Senatorul PNL spune că, la ordinul lui Darius Vâlcov, CNSP a început să calculeze banii care ar ajunge la buget din aplicarea acestei taxe, exact acum când românii sunt ocupaţi cu sărbătorile de iarnă.

Conform lui Cîţu, se lucrează la două variante.

"Prima, propusă de Teodorovici, taxează suplimentar salariile mai mari decât salariul unui ministru. Dar veniturile la buget sunt mici în această variantă. A doua, propusă de Vâlcov, taxează suplimentar veniturile-averea. ANAF face o evaluare la preţul pieţei a bunurilor deţinute de o familie şi supra-taxează veniturile peste un anumit prag. Să fie mai clar, taxează activele dar şi producţia personală în cazul în care aveţi livezi, stupi etc.", explică Florin Cîţu.

El precizează că ţinta veniturilor la buget din aceată taxă este de 4,6 miliarde lei în 2019.

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. Pt mine a devenit clar lupta bolsevica a psd.ului impotriva initiativei private.

    In 2 ani de cand au preluat puterea au ingrosat randurile bugetarilor, le.au marit salarile din pix (imprumutandu.se luna de luna de la banci crescand artificial datoria poporului) aigurandu.si astfel masa de votanti . Sa nu.i uitam pe pensionari care au beneficiat de acelasi tip de mariri. Dar acum psd.ul a ramas far bani si incearca sa.i stoarca de bani pe singuri care creaza bani la buget prin initiative proprii. 

    Eu sunt unul dintre acestia si consider ca este total nedrept sa fiu suprataxat pt ca psd.ul sa plateasca aceste salarii si pensii marite fara acoperire economica.  

    Bugetarii care vor citi poate acest mesajvor fi poate deranjati. Eu sper sa inteleaga ca asa nu se mai poate si ar fi bine sa.si puna intrebarea, din ce bani ne mareste psd.ul salariile? Cine va achita datoria? Pina cand se va continua cu taierea investitiilor? Cand va devenii Romania o tara normala?  

    Sper sa nu se ajunga la ura intre bugetari, pensionaro si asistati social versus initiativa privata. 

    Asta ar insemna ca Romania s.ar intoarce in anii 1945-1948. O nationalizare ceva? 

    De un nou canal vad ca se tot incearca, se poarta discutii... 

    Vezi ce.ti doresti, sa nu cumva sa se intample. 

    Doresc poporului Roman sa aiba un an nou plin de realizari si sanatate si ii rog sa fie vigilenti. 

    1. Bugetarii si medicii (ai bătrâni) sint cei mai mari proprietari de terenuri, respectiv apartamente ce sint date in chirie. Stiu ei ceva...

      Ai perfecta dreptate.

      SI membrii Consiliului ASF ce o sa faca? li se ia si lor din cei 13000 de euro lunari primiti? Ca este salariu mai mare ca al unui ministru...saracutul Badea

      Acest lucru se întâmplă în toate țările civilizate.

      Taxarea marilor averi este de bun simț. Multi dintre ei nu știu cum să cheltuiască banii pe care îi câștigă și atunci oricum sunt risipiți (pe mașini de lux cu care nu ai pe unde sa circuli, vacante extravagante- bineînțeles în afara țării etc). Mai e și problema daca acei bani chiar sunt meritați. 

      Ai uitat judecatorii si procurorii.

      Cred că această ordonanță va fi dată pentru Liviu Dragnea

      "Ordonanță pe lacomie" este o naționalizare a banilor cuveniți acționarilor. Prin acesta fiscalitate speciala (paralela) statul ia o parte importanta din profitul acestor societăți care era de fapt al acționarilor.

      CORECT!

      Trebuie taxate (cu prioritate) averile care nu pot fi justificate intrucat provin din bani furati (mita in principal). De exemplu, ranchul lui Dragnea sau averea lui Tariceanu sau averea lui Oprisan ar putea fi cercetate primele.

      Ești un bou...aproape analfabet! Du-te-n măta!

      Ar insemna a se duca in tine (la modul in care te exprimi, cu siguranta esti "mama" de bou)!

      Are dreptate autorul postarii de la pct.1 Bugetarii au salarii uriase (si nefondate avand in vedere prestatiile lor, absolut mediocre), libere peste libere, tichete si bonusuri peste prime si indemnizatii, iar pentru toate astea ei ofera "clientilor" multa lehamite si incompetenta (incepand cu guvernantii si terminand cu asistentele si personalul din administratiile locale). Ar trebui trimisi la specializare in mediul privat ca sa invete ce inseamna munca adevarata si respectul fata de clienti si abia apoi sa poata pretinde salarii marite (acum sistemul bugetar este Pension pentru pilosi si cumetri). 

      Pentru a stii cui ma adresez, spune-mi te rog din ce calitate vorbesti, patron sau angajat (la privat, desigur)? Daca esti doar angajat, mergi la alta masa (sau sindicat, dupa caz). Daca esti patron, putem sa vorbim despre firma pe care o reprezinti? Pentru inceput, ce denumire are? Restul datelor se pot obtine de la ONRC, nu de alta, dar sa vedem si din ce calitate faci aceste comentarii, in baza realizarilor personale desigur si pentru a-ti intelege mai bine punctul de vedere si nemultumirile.

      Ești la fel de bou ca ăl de la 1...numai idioții pot gândi în acest mod! Imbecil!

      Dar tu in ce calitate vorbesti? Nu te-ai prezentat dar ai pretentia asta la altcineva. De ce ar vorbi cineva cu tine pe teme economice? Dupa modul in care pui problema, pari a fi buricul pamantului care le cunoaste pe toate (mai putin bunul simt).

      PS: NU sunt autorul postarii de la 1 dar citind mesajele de aici am remarcat tupeul tau fara acoperire. 

      Cumva asa e, dar actionarii ce fac? Vand actiunile si le cumpara mai jos...cam pe unde le convine profitul raportat la valoarea actiunii. Baietii destepti ai psd-ului care au stiut dinainte, au vandut si cumpara si ei, inainte sa scoata aceasta taxa peste 1-2 ani. Ca asa-i la bursa :)

      Intr-o fraza si 3 propozitii ai folosit de 2 ori cuvantul bou, o data cuvantul imbecil o data cuvantul idiot si o trimitere la mama.

      Esti perfect pentru PSD! 

      Cine ma - tu?

    Absolut orice articol inflamator al lui Cîţu din ultimii 2 ani s-a dovedit fake news.

    Ca se nationalizeaza Pilonul 2, ca inflatia ajunge la 10%, ba ca deficitul ajunge la 4% si atatea alte aiureli.

    Pana una alta si anul 2018 e incheie conform planului cu un deficit sub 3% din PIB! 

    1. Exact naționalizare este capitolul din ordonanta privind Pilonul II...sau furt legalizat,cu acte.

      Iar despre deficit poti vorbi când vei înțelege semnificatia cuvântului; ce sa mai spun de formula de calcul, deja vorbim greaca veche. 

      Esti un mincinos penibil.Pilonul 2 este bine mersi. Mai putin pentru muncitorii din constructii.

      ai uitat de taxa pe activele bancare de care a spus acum 1 an si se aplica acum; ai amnezie postacule?

      Pilonul II este in groapa postacule. E adevarat ca l-au ingropat "elegant":

      1. Este optional dupa 5 ani

      2.Cerintele de capital sunt atat de mari pentru societatile de administrare incat nu asigura o rentabilitate economica acceptabila 

      pilonul 2 nu este in groapa postac bancar ce esti

      daca este optional, ce? inseamna ca lumea nu va mai subscrie? 

      Iti spun eu cine nu va mai subscrie: cei din grupe de lucru deosebite si au dreptate sa nu contribuie la pilonul 2 

      cerintele de capital sunt cele al Basel II, care-i problema? 

      Cred ca te inseli, deficitul "va fi de 10%", dar nu a precizat exact anul si sub ce guvernare va fi. Sa-l scuzam, pana la urma, nimeni nu este profet in partidul lui.

    Nu-l mai publicati pe Catu. E varza! Asta-i tot ce poate Pnl-ul?

    1. Da, mai bine publicati din putul gandirii lui Dragnea si Dancila ca inca este zi libera si ar trebui sa ne amuzam (ca de maine ne apuca din nou plansul cu o asa conducere a tarii)!

    Ca deobicei dl Catu , isi face datoria de opozant. Este la fel de buna si a doua masura de impunere a cekor cu venituri nesimtite . Probabil ca dl Catu si gasca sunt afectati si in mod direct

    1. ......taxarea suplimentara a salariile mai mari decât salariul unui ministru.

      Foarte bine; asa trebuie, sa se ia mai mult de la cine cine are mai nesimtit ( de fapt mai simtit, mai umflat buzunarul). Ce-i rau in asta?. 

    Nu sunt fan Citu dar e bine ca sta cu ochii p-astia. De cateva ori i-a prins. Una peste alta bajetii fac calcule si cauta sa bage noi ecuatii noi scheme si noi taxe asta cu siguranta. Nu m-ar mira sa blocheze si cursul sau sa bage noi limite de profit sau plati externe sa nu mai plece bani din tara. Inventivitatea lui Vilcov vad ca nu are limite. Si mai e o problema, astia au facut haosul fiscal si legislativ legat pe ani de zile deci daca se schimba guvernarea nu stiu cum vor anula sau readuce la normal nebuniile astora cine va veni. Asta daca o vor face. Mi-am depus D220 prin SPV si mi-a venit decizia aiurea. Cand m-am dus la ANAF sa rezolv o acra de acolo imi zice ca cine m-a pus sa o depun prin SPV ca ei n-au baza de date legata de SPV :) Altfel spus ba boule de ce te complici si ne complici si pe noi? La multi ani Misa la multi ani Orlando!

    1. D200 nu 220, adica Declaratia Unica pana la urma.

      Trebuia sa le urezi La multi bani! ei doar cu asta o au.

      Bă...ești mai bou decât ăilalți...

    Este foarte usor pt cei care au averi in Romania, sa si le duca in alta tarä! Va fi foarte greu pt. bugetari cand li se va taia 20%,30%,40% din salariu! Tot înainte cu mafia psd!

    Cred ca ne apropiem de o criza economica intr-o situatie foarte urate si interna si externa si cred co sa fie mai dura decat cea din 2008

    -2009. 

    1. Rectific"ca o sa fie"

    Citu a devenit mincinos patologic.

    1. PSD-ul e un partid rau !Musai vrea sa-i imbolnaveasca de HEPATITA(care ulterior sa dea in CIROZA) ,pe privati, pe bogati ,pe bancheri ,pe patronii multinationalelor si pe opozantii de doua parale(asta numai in beneficiul lui DRAGNEA-omul NEGRU pentru diversi "banditi")

      Ce faci MIhaita?

      Iarasi a uitat mamica ta calculatorul deschis? 

      Nu ti-a spus ca asta este un site pentru oameni maturi si nu pentru copilasi. Povestile pentru adormit copii sunt pe Antena 3 (aici nu tin).

    Lui Her Caztu ii vin idei si le propune la SPD zis PSD. Bune idei.

    Tot ce a spus de ce a facut actuala putere nu s-a adeverit. Ma refer la inflatie 10%, etc.Stiu ca vrea cu tenacitate sa ajunga sef la BNR dar nu asa. A ramas un latrau caci nu pune nimic in loc.

    Pacat. 

    ...la multi ani Bursei, oamenilor sai si acelora dintre comentatori care sunt posesori de sapte ani de-acasa.

    Intr-al doilea rand, presupun ca moderatorul/moderatorii Bursa responsabili de aplicarea regulamentului de mai jos erau, toti, in vacanta cand s-au publicat unele din comentariile la acest articol. 

    Intr-al treilea rand, pentru ca vad ca sunt unii comentatori ingrijorati de efectele negative - si absolut nemeritate - pe care o astfel de masura le-ar putea avea asupra anumitor categorii de bugetari, cred ca o astfel de ingrijorare e lipsita de temei. "Marii bugetari" - in particular aia care fac si desfac, direct sau inditrect, legile in tara asta sunt saraci lipiti pamantului. Au in schimb familii extrem de numeroase si de indestulate (pe care, fireste, Fiscul uita de fiecare data sa le controleze) 

    Am vrut sa ma conving (si am reusit) de acest adevar altfel bine stiut citind ultima declaratie de avere a d-lui Nicolae-Liviu Dragnea, disponibila pe site-ul Camerei Deputatilor. Doar ca nu mi-am sters o lacrima de mila acestui om nevoias. Cel mai pricopsit bun pe care-l detine e un BMW de-aproape 10 ani, care si ala i-a fost donat de cumnata si nepoti (!). 

    Interese dl. Dragnea n-are. Adica interese lumesti, vreau sa zic, de-alea lucrative si profitabile. Are in schimb o fundatie care-i poarta numele si pe care e complet neclar din ce surse o indestuleaza, domnia sa fiind atat de sarman. Probabil ca tot donatori generosi se ocupa si de finantarea fundatiei. 

    As fi vrut sa caut si declaratia de avere a d-lui Valcov (ca de dl. Teodorovici se stie ca e dator vandut), dar mi s-a facut lehamite. Banuiesc insa ca si dansul a ramas un coate goale dupa despartirea de acea mare doamna a politicii romanesti.

    Saraci si cinstiti, asa-s majoritatea politicienilor romani. Exceptie fac in special aia de la USR, platiti regeste de Soros. 

    1. Declaratia de interese a domniei sale, ca si a d-lui Dragnea, este alba de sus pana jos.

      Insa cea de avere (ambele sunt de gasit, variantele din februarie 2018, pe site-ul secretariatului general al guvernului) este de-a dreptul induiosatoare. Dl. Valcov nu are nimic, ABSOLUT NIMIC. Zero barat. Nici macar vreun harb de masina de mana a saptea n-a vrut doamna Lavinia sa-i lase, suflet hain care este dansa.Dl. Valcov nu are nici apartamente, nici case, nici terenuri, nici depozite bancare - nici vorba de tablouri si lingouri - nici functii, nici actiuni... NIMIC!!! 

      Am eu un Matiz de cinshpe ani, ma ofer sa i-l donez (platesc si actele). E cam ruginit, dar merge foarte bine si e economicos, ca are instalatie GPL, astfel incat pana si-un amarastean ca dl. Valcov - care traieste EXCLUSIV dintr-un salariu de nici 3300 pe luna (lei, ca sa ne intelegem) - si-l poate permite. Cred ca de-aia nici nu fumeaza, ca n-are bani de tigari. 

      Problema mai serioasa este alta - cum naiba sa lasi intreaga economie a Romaniei pe mana unor sarmani care, dupa o viata de munca grea (nu-i asa?!?), n-au fost capabili sa agoniseasca nimic?!? Nu exista decat doua variante; oamenii astia ori sunt din cale-afara de slabi de minte, ori din cale-afara de risipitori.

      OK, ar mai fi si o alta varianta... dar pe aia o excludem din start, nu? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb