FLORIN CÎŢU: Noua variantă a OUG 114, mai toxică ca prima

M.I.
Politică / 26 martie 2019

Florin Cîţu (Sursă foto: Twitter)

Florin Cîţu (Sursă foto: Twitter)

Florin Cîţu îl acuză pe Teodorovici că minte despre o nouă variantă mai bună a OUG 114, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook: "Teodorovici anunţă peste tot că există acord pe noua variantă a OUG 114. Minte. Iar această variantă este şi mai toxică pentru că implicit înseamnă naţionalizarea sistemului financiar bancar."

După ce în urmă cu o săptămână Florin Cîţu a transmis un mesaj în care îî acuza pe Teodorovici, Dragnea, Putin şi V. Orban că au creat un "vehicul financiar prin care să finanţeze achiziţionarea de active, resurse în ţări cu importanţa strategică din UE", facilitat de Banca Internaţională de Investiţii cu sediul la Moscova, acesta a revenit cu un alt mesaj, dedicat ordonanţei 114, prin care explică faptul că BII nu plăteşte taxe şi nici nu este reglementată de BNR: "BII este singura bancă foarte activă în România, în competiţie cu restul băncilor, şi NU PLĂTEŞTE TAXE şi NICI NU ESTE REGLEMENTATĂ DE BNR. Banca rusească în a cărei conducere a intrat Eugen Teodorovici, la o zi dupa întalnirea pe care a avut-o cu preşedintele BII, şi la a cărei întrunire a participat în Cuba după escala la Moscova.".

"Dragnea, Vâlcov, Tăriceanu, Teodorovici SUPRATAXEAZĂ capitalul românesc şi pe cel care vine din Vest în timp ce FAVORIZEAZĂ banii care vin de la Moscova. Asta în timp ce UE şi SUA, partenerii noştri strategici, impun sancţiuni instituţiilor şi persoanelor care au legatură cu finanţele de la Moscova. În acest moment 170 de persoane au interdicţii pentru legături cu lumea financiară apropiată de Putin. Dar nu şi cei care fac "business" prin BII în România. De ce? Ce primesc la schimb PSD+ALDE pentru aceste favoruri?", a mai scris Cîţu.

Cîţu mai spune că OUG 114 înseamnă pierderi pentru 29 de bănci care activează în România: "OUG 114 înseamnă pierderi pentru 29(!!!) de bănci care activează în România. 6 bănci de importanţă sistemică vor avea piederi şi au nevoie de capitalizare. O singură bancă de importanţă sistemică în faliment şi toată economia se prăbuşeşte. [...] Pe scurt, sistemul financiar bancar din România este distrus cu efecte negative pe termen lung pentru toată economie. DAR, aşa cum au premeditat Dragnea şi gaşca lui, o singură bancă rămâne în picioare şi poate să "finanţeze" pentru că nu plăteşte nici taxe şi nici nu este reglementată de BNR - banca lui Putin, BII."

Senatorul PNL mai spune că această ordonanţă nu ar fi avut cum să reducă ratele românilor la credite: "Dragnea, Vâlcov, Teodorovici au minţit. Nu au avut niciodată inteţia să reducă ratele românilor la credite. Nici nu aveau cum prin această ordonanţă ticăloasă."

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. BNR trebuie să aibă o poziție clară în legătură cu BII-Putin.Dl Câțu pentru a lămuri situația să solicite ca SENATOR al României un punct de vedere din partea lui Mugur Isărescu și să ni-l comunice și nouă.

    chiar nu putem scapa de acest penibil ? specialist ? in ce, in tampenii ? acum un an ne anunta ca stie el sigur ca inflatia pe 2018 va fi de 15%. asa a fost ? unde ii gasiti fratzilor ? acest penibil a lucrat la Bnaca Nazionale si la ING. Care au fost criteriile dupa care a fost ales ? pentru ca in niciun caz nu a fost evaluat dupa competenta. Cred ca ai curand dupa tarazele care ii tin loc de creier. Dar la sasa sef (Orban), asa subaltern. Saracul partid liberal. Chiar nu mai are oameni valoarosi ? Nu cred

    1. mai toxică ca vine direct de la teleormanezul Cițu.

      trollilor, timpit timpit, dar ce e cu BII? e adevarat ca are regim special?

      Sa ne luam de Catu si sa-i facem loc de'ntors lui ciordache et comp.

      da, noroc cu geniul valcov, rezolva el finantele cu ajutorul discotecarului

      mai toxică ca, hai că pricepe tot propagandistul securist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb