FLORIN CÎŢU: "PSD trebuie să vină în faţa românilor şi să le explice ce se întâmplă cu banii lor"

F.D.
Politică / 1 octombrie 2022

"PSD trebuie să vină în faţa românilor şi să le explice ce se întâmplă cu banii lor"

Senatorul PNL Florin Cîţu, fost preşedinte al PNL, susţine că PSD trebuie să vină în faţa românilor şi să le explice ce se întâmplă cu banii lor şi de ce îngroapă ţara în datorii. "Instituţiile statului să-şi facă treaba! Foarte important, Ministerul Finanţelor confirmă guvernarea liberală a avut un deficit bugetar mai mic! Astfel, ne-am împrumutat mai puţin la dobânzi mult mai mici decât o face PSD anul acesta. Deficit bugetar în 2021 - 79,9 miliarde lei iar în 2022 estimat la 80,1 miliarde lei, înainte de rectificarea bugetară", a adăugat el.

"MF a publicat la începutul anului suma pe care trebuia să o împrumute pentru a acoperi împrumuturile făcute tot de PSD în 8 ani de guvernare + deficitul bugetar pentru 2022. Niciun împrumut din perioada de guvernare liberală nu este scadent în 2022.

Cum arătau cifrele la începutul anului? Din start dezastru. MF/PSD arăta că are nevoie în 2022 să împrumute 145,4 miliarde lei. Cu 13,6 (!!!)miliarde lei mai mult decât în timpul guvernării liberale din 2021.

În fiecare lună MF ne spune că încasările de venituri sunt extraordinare, peste aşteptări/estimări. INS ne spune că economia creşte peste aşteptări. Ok, foarte bine", a scris Florin Cîţu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PNL precizează că în luna iulie, înainte de rectificarea bugetară, suma pe care trebuie să o împrumute statul român în 2022 a crescut de la 145, 4 miliarde lei la 148, 6 miliarde lei.

"Dacă toate merg aşa bine de ce trebuie să mai împrumutăm 3,2 miliarde lei la dobânzi astronomice? Situaţia este atât de gravă pentru că PSD este incapabil , fură sau pentru că are alte ordine? Oricare ar fi motivul, aşa arată subminarea economiei naţionale", afirmă Cîţu.

"Dacă veniturile la buget au crescut aşa cum se laudă MF, dacă avem aproape 6 miliarde euro în conturi la BNR din PNRR şi dacă INS are dreptate, atunci nu există niciun motiv pentru îngroparea României în datorii la dobânzile acestea.

Veniturile suplimentare la buget trebuiau folosite pentru reducerea gradului de îndatorare al României. Acesta este singurul comportament responsabil faţă de români", mai precizează senatorul PNL.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. hahaha,catu cere sa vina psd ul sa ne spună ce au facut cu banii,pai catule tu ce mama d...u ai facut cu banii imprumutati ,tu vorbești toate relele au plecat de la guvernarea ta și a lui orban

    1. Gând la gând. Romanii vor să știe și ce s-au întâmplat cu banii împrumutați masiv in pandemie, și cu contractul de vaccinuri, și se mai găsește una alta.

      Cine mai crede că declarațiile astea au rost ..  

    Culmea tupeului! Impingi baba pe scari si o intrebi de ce se grabeste?

    1. O fi tras ceva pe nas.

    ASA CUM A FACUT FLORIN CATU, CANDVA, NU?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb