Forţa Civică a semnat moţiunea de cenzură

V.B.
Politică / 13 mai 2014

Update 15:15 Parlamentarii PDL au semnat şi vor vota în favoarea moţiunii de cenzură iniţiate de PNL

Parlamentarii PDL au completat textul propus de PNL şi susţin în Parlament moţiunea "Opriţi Guvernul Ponta 3 - guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

"Chiar dacă PNL a refuzat să semneze moţiunea PDL de acum o lună, Grupul Parlamentar al PDL consideră că este necesar să rămână consecvent în ceea ce priveşte opoziţia constantă şi fundamentată la adresa guvernului Ponta, indiferent de structura acestuia, atâta vreme cât nu este respectat statul de drept şi nu există nicio coerenta în politica sa economică", se precizează în comunicat.

Potrivit documentului, PDL a dat semnalul schimbării începând cu mitingul de la Cluj, de la finalul lunii martie, prin cei peste 25 mii de militanţi. Atunci, ca şi acum în această moţiune, PDL a atras atenţia că premierul Victor Ponta a ratat într-un mod de nepermis şansa de a stimula creşterea economică în România. După ce economia s-a stabilizat macroeconomic şi a fost consolidată fiscal-bugetar, în România existau cele mai bune condiţii pentru a se implementa măsuri de relaxare fiscală pentru relansarea economică, în vederea stimulării creşterii economice sustenabile, creării de noi locuri de muncă şi creşterii puterii de cumpărare a populaţiei. Deşi mediul de afaceri şi românii au solicitat aceste măsuri, Victor Ponta le-a oferit în schimb taxe noi şi impozite mai mari, care au condus la prăbuşirea puterii de cumpărare a populaţiei şi la intrarea a mii de firme în insolvenţă sau faliment.

În plus, Victor Ponta girează abuzurile şi ilegalităţile comise pe bandă rulantă de baronii PSD. Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României, nu numai că nu a dezminţit niciodată traficul de influenţă făcut de penalul Duicu în biroul domniei sale, de la Palatul Victoria, dar s-a şi solidarizat cu acesta când a fost întrebat de presă despre arestarea lui. Victor Ponta demonstrează că nu este doar prizonierul baronilor PSD, ci este parte a sistemului de corupţie generat de baroni.

Orice moţiune îndreptată împotriva guvernului Ponta, fie că este simplă sau de cenzură este bună şi utilă in acest moment pentru a sancţiona derapajele democratice şi inconsistenţa în acţiune a guvernului Ponta, adaugă documentul.

Moţiunea de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!" a fost depusă marţi, 13 mai, la ora 11:30, de către reprezentanţii Partidului Naţional Liberal.

Textul moţiunii de cenzură înaintat Birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului României a fost semnat de 231 parlamentari, dintre care 140 ai Partidului Naţional Liberal, 55 ai Partidului Democrat Liberal, 24 ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu, 11 membri ai Partidului Mişcarea Populară şi un parlamentar independent.

---

Parlamentarii partidului Forţa Civică au semnat moţiunea de cenzură împotrivă guvernului Victor Ponta 3, care urmează să fie votată în Parlament săptămâna următoare, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Preşedintele Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat: "Vom vota împotriva minciunilor şi incompetenţei acestui guvern, vom vota împotriva corupţiei şi a traficului de influenţă. Un guvern care promite relansare economică, consolidare fiscală, reducerea taxelor şi impozitelor, locuri de muncă, şi care nu se ţine de cuvânt este un guvern care trebuie să plece. Ne-am săturat de propaganda socialistă a PSD-ului. Parlamentarii FC vor vota moţiunea de cenzură care se va discuta săptămâna viitoare în Parlament".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb