Forţa Dreptei: "Legea referitoare la pensiile speciale, nu prevedea trecerea pe deplin la regimul contributivităţi"

D.R.
Politică / 2 august 2023

Ludovic Orban, Preşedintele partidului Forţa Dreptei

Ludovic Orban, Preşedintele partidului Forţa Dreptei

Reprezentanţii partidului Forţa Dreptei au transmis că decizia de astăzi a Curţii Constituţionale referitoare la pensiile speciale este "pe cât de previzibilă pe atât necinstită şi lipsită de orice autoritate instituţională", informează news.ro.

Primul lucru la care erau obligaţi judecătorii CCR, îndeplinind o funcţie de autoritate publică, era fie să se recuze, fie să-şi prezinte fiecare în parte argumentele pentru care, aflându-se într-un flagrant conflict de interese, au hotărât să ia o decizie favorabilă pecuniar propriei lor condiţii, indică sursa citată.

Partidul Forţa Dreptei a transmis:

"Legea referitoare la pensiile speciale, declarată neconstituţională, nu prevedea trecerea pe deplin la regimul contributivităţii. În ciuda acestui fapt, totuşi, a fost admisă sesizarea CCR şi întoarsă în Parlamentul României, întrucât coaliţia PSD-PNL a introdus în mod deliberat elemente de neconstituţionalitate menite să servească drept pretext în decizia Curţii Constituţionale. Avem convingerea că întreaga chestiune referitoare la pensiile speciale a fost, în realitate, o mascaradă a coaliţiei guvernamentale în conivenţă cu CCR, astfel încât să servească drept argument pentru menţinerea pensiilor speciale ca privilegii ale unor categorii de angajaţi bugetari", conform sursei citate.

Forţa Dreptei a adăugat: "Sperăm să nu se ajungă în situaţia în care să fie necesară revizuirea Constituţiei în privinţa cadrului de funcţionarea al CCR şi a interzicerii pensiilor speciale pentru a putea elimina în cele din urmă aceste beneficii lipsite de temei. Totodată, este strigător la cer faptul că magistraţii, adică cei care au rolul de a împărţi dreptatea şi de a aplica principiul egalităţii în faţa legii, sunt tocmai cei care pledează pentru ca în situaţia lor să nu li se aplice acelaşi principiu şi să se afle deasupra regulilor legale generale", relatează sursa.

Parlamentarii din Forţa Dreptei vor susţine trecerea tuturor pensiilor pe principiul contributivităţii, fără excepţie, depunând noi amendamente necesare cu prilejul revenirii în Parlament a proiectului referitor la pensiile speciale, transmite sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb