Forţele ucrainene au intrat în oraşul Izium după cinci luni de ocupaţie rusă

Forţele ucrainene au intrat în oraşul Izium după cinci luni de ocupaţie rusă

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 10 septembrie 2022

Forţele ucrainene au intrat în Izium după ce au forţat trupele ruse să se retragă, a declarat sâmbătă pentru CNN un ofiţer implicat în operaţiunea de eliberare a oraşului strategic din est, informează news.ro.

Izium, care se află lângă graniţa dintre regiunile Harkov şi Doneţk, se afla sub ocupaţie rusă de mai bine de cinci luni şi devenise un centru important pentru armata invadatoare.

"Tocmai am început să curăţăm oraşul. Primele unităţi militare au intrat", a declarat ofiţerul pentru CNN.

Un purtător de cuvânt al Brigăzii Bohun a Forţelor Terestre ale Ucrainei a afirmat anterior că "ruşii au au fugit şi au lăsat în urmă arme şi muniţie", iar centrul oraşului este liber.

Pe Telegram au fost postate mai multe videoclipuri cu trupe ucrainene, lângă indicatorul Izium de la intrarea în oraş.

Şeful administraţiei oraşului Izium, susţinut de ruşi, Vladislav Sokolov, a fost citat de agenţia de presă de stat rusă RIA că afirmând că situaţia din Izium este "foarte dificilă".

"Ca urmare a bombardamentelor constante ale trupelor ucrainene în ultimele două săptămâni, au avut loc multe distrugeri în oraş", a spus Sokolov,. Nu se ştie exact când a vorbit Sokolov cu RIA.

Forţele ucrainene au intrat deja în oraşul Kupiansk, la aproximativ 30 de mile la nord de Izium, şi se pare că întâmpinaseră rezistenţă.

Recucerirea celor două oraşe este o mare victorie strategică pentru Kiev, la cinci zile după ce forţele ucrainene au început o ofensivă spre est prin regiunea Harkov. Rusia folosea Kupyansk ca nod feroviar pentru a-şi reaproviziona forţele şi Izium ca rampă de lansare pentru atacurile spre sud în regiunea Doneţk.

Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat sâmbătă că aliaţii Ucrainei sunt "uimiţi" de succesele recente ale armatei ţării.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Se pare ca marele pericol rus este doar o inventie a americanilor pentru a exploata frica ereditara a est-europenilor.

    1. Se pare ca uiti de ajutorul americanilor catre ucrainieni si Europa. Fara acest ajutor acum rusii erau deja cu URSS-ul refacut in Europa iar marile puteri europene ar fi acceptat situatia fiind impotente militar si fara alternativa la santajul energetic.

    informatie extrem de fierbinte de ultima ora (de pe VK si twitter) : centrul Moscovei e plin de blindate militare masate acolo fara motiv.

    jurnalisti ai Bursa, cautati imediat informatii suplimentare, faceti lead-ul de informatie si aflati despre ce e vorba .

    Exista posibilitatea ca d-nul Putin sa fie luat prin surprindere de proprii capi ai armatei ruse.  

    1. pe twitter cautati conturile andrew kernytsky si alan moore

      Clar, lucruri de genul asta s-au intamplat in momente similare din istoria Rusiei

      De o zi-doua ceva pare mai ciudat in Rusia. 

      Calm, nu lansati stiri panicarde care va pot aduce 15 ani de cazare gratuita in Siberia.

      Explicatia este foarte simpla, Putin este un om bun si un conducator intelept cu viziunea unui rai pamantesc numit Russkiy Mir dar aia din jur sunt rai, iar aia raii nu isi fac treaba sa elibereze rusofonii din lume dand vina pe tot felul de lucruri printre care si tehnica militara defecta care nu poate cara preaplinul Rusiei catre oropsitii pamantului. Stiind ca Rusia este a doua putere in lume, iar la viteza livrarilor e chiar prima atingand viteze hipersonice, Putin e suparat de asa rusine nationala si a chemat toate tancurile la Moscova sa le faca personal ITP-ul si upgrad-urile; pe unele chiar le tuneaza. 

      Asta e tot, imediat cum termina tehnica militara va zburda din nou vesela si plina de daruri prin Ucraina si pe unde o mai fi nevoie, chiar si la Berlin, Tokio sau New York.

      Calm, raiul rusesc e tot mai aproape. 

    Victorie !!!

    De maine nu mai trebuie sa dam

    9 miliarde de euro pe luna ptr.razboi 

    1. E o victorie dar rusii cica doar se repliaza si inca insista cu eliberarea rusofonilor desi sefimea lor se pare ca deja si-a facut bagajele si e pe drum spre Rusia.

    Ar fi nemaipomenit sa-i arunce pe rusi inapoi in gaoacea lor.Sa-i puna Putin pe tineri la munca,nu sa-i trimita la furat,la ucis ,la distrus.Oricum,mai bine sa muncesti decat sa devii carne de tun,a munci e in natura lucrurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb