Fost primar al municipiului Botoşani, cercetat pentru abuz în serviciu

Simona Grigorescu
Anticorupţie / 28 septembrie 2015

Procurori din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări faţă de Cătălin Mugurel Flutur, la data faptelor primar al municipiului Botoşani, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit, arată un comunicat remis azi redacţiei.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: "La data de 23.09.2009, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani, suspectul Cătălin Mugurel Flutur a concesionat unei societăţi comerciale, până la data de 31.10.2011, o suprafaţă de 130,01 metri pătraţi, teren amplasat în municipiul Botoşani. Aceasta a avut ca destinaţie aleea pietonală, în scopul organizării şantierului aferent proiectului «Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere».

Aceasta, contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de detaliu, în care se condiţiona amenajarea parcării hotelului fără afectarea aleii pietonale limitrofe".

Potrivit procrurorilor, prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces ce lega un bulevard de un cartier.

"La data de 18.04.2012 în calitate de reprezentant ai Consiliului Local Botoşani, suspectul Flutur Cătălin Mugurel, contrar dispoziţiilor Hotărârii Consiliului locale anterior menţionate, a concesionat aceleiaşi societăţi comerciale, pe durata existenţei construcţiei, terenul de 130,01 metri pătraţi. Aceasta a reprezentat aleea pietonală desfiinţată ilegal în cadrul construcţiilor efectuate aferent proiectului «Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere».

Prin activităţile descrise au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre un bulevard şi un cartier, iar ulterior, începând cu luna mai 2012, au fost vătămate interesele legitime ale unui liceu, al cărui spaţiu (teren de sport) a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii desfiinţate ilegal", conform acestora.

Prejudiciul în dauna Primăriei municipiului Botoşani este estimat la suma de 8.176,87 lei, reprezentând preţul achitat către pentru amenajarea noii alei pietonale.

La data de 28.09.2015, suspectului i-au fost aduse la cunoştinţă faptele, încadrarea juridică, drepturile şi obligaţiile procesuale în cauză, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb