Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, trimis în judecată de DNA

Mina Irina
Anticorupţie / 24 mai 2017

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, trimis în judecată de DNA

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a încheiat un contract de consultanţă cu o societate comercială, fără ca acesta să fie prevăzut în planul anual al achiziţiilor publice, cauzând un prejudiciu unităţii medicale de peste 300.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Sursa menţionează că, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dănuţ Căpăţână, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Astfel, la data de 11 iunie 2013, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, reprezentat de Dănuţ Căpăţînă, la acea dată manager al unităţii medicale, şi o societate comercială, a fost încheiat un contract - neprevăzut în planul anual al achiziţiilor publice - având ca obiect prestarea unor servicii de consultanţă pentru convenţiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice şi private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept).

În document se arată: "În exercitarea atribuţiilor sale de manager şi ordonator terţiar de credite, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a încheiat contractul fără a urma vreo procedură dintre cele prevăzute de legislaţia aplicabilă contractelor de achiziţie publică şi a dispus cheltuieli din fonduri publice fără existenţa unei baze legale, deşi serviciile de consultanţă ale prestatorului nu au fost executate în totalitate şi reprezentau, în fapt, şi atribuţii proprii ale inculpatului".

Fostul manager este acuzat că în perioada 11 iunie 2013 - mai 2016 Spitalul Judeţean Constanţa a achitat către societatea respectivă suma de 307.900 lei, reprezentând onorariu şi prime de succes, pentru nişte servicii neexecutate în realitate, susţin procurorii anticorupţie.

"Această sumă de bani reprezintă un prejudiciu cauzat unităţii medicale şi un folos necuvenit pentru firma prestatoare a serviciilor", a mai precizat sursa citată.

Până în acest moment, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb