FOSTUL MINISTRU AL MEDIULUI, ÎN VIZORUL DNA Liberalul Costel Alexe, acuzat de luare de mită

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 5 ianuarie 2021

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis, ieri, către Parchetul General în vederea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis, o cerere de efectuare a

urmăririi penale faţă Costel Alexe, fost ministru al Mediului în guvernul Orban şi fost deputat în Parlament, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Procurorii anticorupţie susţin că fostul ministru al Mediului este suspect de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigarea la delapidare.

În solicitarea DNA se arată că, în perioada martie-aprilie 2020, Costel Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 şi 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă a fostului ministru al Mediului.

Cererii transmise către Parchetul General în vederea sesizării preşedintelui Klaus Iohannis i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie precum şi zece volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

"Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidenţa art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana faţă de care s-a solicitat sesizarea Preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumţia de nevinovăţie", se arată în comunicatul de presă al DNA.

Costel Alexe a fost deputat şi ministrul Mediului în guvernul Orban. El a renunţat la portofoliul ministerial pentru a candida la şefia Consiliului Judeţean Iaşi la alegerile locale din 27 septembrie.

Alexe este şi cel care a mediat transferul de la PSD la PNL a lui Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, transfer criticat puternic de mulţi membri PNL, dar şi de Cosette Chichirău, unul dintre liderii Alianţei USRPLUS din judeţul Iaşi. Mai mult, Alexe a continuat campania de racolări cu zeci de primari şi consilieri de la PSD. Alexe a fost criticat de presa locală pentru sumele investite în ferma familiei, dar şi pentru că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

Imediat după comunicatul DNA, prim-vicepreşedintele PSD, fostul premier Sorin Grindeanu, a solicitat demisia lui Costel Alexe din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

"Conform DNA, Costel Alexe - PNL a luat şpagă în timp ce era ministru, când lumea era ţinută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent:

1. Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi;

2. Iohannis să încuviinţeze cu celeritate cererea DNA de începere a urmăririi penale;

3. USRPLUS să iasă public şi să explice cum partidul «fără penali în funcţii publice» s-a asociat la guvernare cu o formaţiune coruptă ca PNL.

Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gaşcă penală care - la adăpostul pandemiei - a devalizat bugetul României!", a scris Sorin Grindeanu pe pagina oficială de Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sasule , iti lasi odrasla pe mana militienilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb