FOSTUL PREMIER IURIE LEANCĂ: Există pericolul ca Republica Moldova să intre în incapacitate de plată

Elena Deacu
Internaţional / 9 iulie 2015

Fostul premier moldovean Iurie Leancă, deputat neafiliat, a insistat joi asupra urgentării negocierilor pentru formarea unui nou guvern la Chişinău, care ar trebui să invite misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru semnarea unui nou memorandum, relatează agenţia de presă IPN.

În caz contrar - avertizează Iurie Leancă - Republica Moldova va intra în incapacitate de plată, mai ales că Uniunea Europeană a anunţat că a suspendat sprijinul financiar de circa 47 de milioane de euro pe care urma să-l acorde Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-o declaraţie pentru presă, Leancă a afirmat că în urma sistării finanţării de către UE şi în lipsa unui nou memorandum cu FMI, Republica Moldova pierde circa 2 miliarde de lei moldoveneşti, existând pericolul de a nu mai exista banii necesari pentru achitarea pensiilor şi a salariilor.

Politicianul a invitat cele trei partide proeuropene - Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal (PLM)-, care nu reuşesc să se pună de acord asupra viitorului guvern, să privească atent situaţia în care a ajuns Grecia după ce la putere a venit un partid populist.

''Şi Republica Moldova are astfel de partide'', a spus el, amintind de Partidul Socialiştilor al lui Igor Dodon şi Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. În lipsa unui compromis al taberei proeuropene, Republica Moldova ar putea ajunge la fel ca Grecia sau chiar mai rău, a mai avertizat fostul premier.

Şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a anunţat zilele trecute că Bruxellesul a suspendat sprijinul financiar pentru Republica Moldova până la crearea unei majorităţi parlamentare, învestirea unui guvern şi lansarea discuţiilor cu FMI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb