Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, reţinut de poliţie

D.I.
Internaţional / 20 martie 2018

Nicolas Sarkozy (Sursa foto: Twitter)

Nicolas Sarkozy (Sursa foto: Twitter)

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut de poliţie, în scandalul finanţării campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007, informează postul Digi24.

Sarkozy este acuzat că a primit bani din partea fostului dictator libian Muammar Gaddafi. Ar fi vorba, mai exact, de o sumă de 5 milioane de euro, pe care Sarkozy i-ar fi primit printr-un intermediar.

Le Monde precizează că este "prima oară când Nicolas Sarkozy este audiat în legătură cu acest subiect după deschiderea unei proceduri judiciare în aprilie 2017".

Acum, presa franceză scrie că fostul lider de la Elysee ar fi în arestul poliţiei din Nanterre, unde şi-ar putea petrece următoarele 48 de ore.

Potrivit Le Monde, este pentru prima dată când fostul şef al statului francez este audiat de la deschiderea unei anchete judiciare în acest dosar, în aprilie 2013. Sarkozy poate fi reţinut pentru cel mult 48 de ore şi ar putea fi prezentat judecătorilor care vor decide plasarea sau nu în arest preventiv.

De la publicarea, în mai 2012 pe site-ul Mediapart, a unui document libian care evoca finanţarea campaniei lui Nicolas Sarkozy de către regimul din Libia al lui Muammar Ghadafi, investigaţiile magistraţilor au avansat considerabil, amplificând suspiciunile legate de finanţarea campaniei electorale din 2007 a fostului preşedinte francez.

În noiembrie 2016, în pline alegeri primare ale partidului Republicanii, intermediarul Ziad Takieddine a afirmat că transportase suma de 5 milioane de euro cash de la Tripoli la Paris, la finalul lui 2006 şi începutul lui 2007, înainte de a preda banii lui Claude Gueant, care ulterior au ajuns la Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de interne.

Un fost ministru şi colaborator apropiat al lui Sarkozy, Brice Hortefeux, este şi el audiat marţi de poliţie în legătură cu ancheta privind finanţarea din Libia.

Până în prezent, Sarkozy a respins toate acuzaţiile de finanţare ilicită a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007, acuzaţii pe care le-a calificat drept "groteşti'".

Fostul preşedinte francez urmează să compară în faţa instanţei şi într-un alt caz, cel referitor la finanţarea campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale franceze din 2012, când a fost învins de către Francois Hollande.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La noi de ce nu se intampla asa pentru ca sunt destule date despre matrapazlacurile facute de catre fostii presedinti?

    Il invitam in Micul Paris.

    Il invitam in Micul Paris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb