FOTBAL ŞI BANI Afacerea Unirea: un jucător face cât 533 de vile

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 27 august 2010

Afacerea Unirea: un jucător face cât 533 de vile

Omul de afaceri Dumitru Bucşaru este foarte aproape să-şi lichideze definitiv datoriile pe care le are către Gigi Becali. Ultimele 3 milioane de euro din împrumutul de aproape 9,3 milioane pe care patronul Stelei i l-a acordat în februarie 2008, au fost achitate prin transferul a trei fotbalişti de la Unirea Urziceni: Marius Bilaşco, Pablo Brandan şi George Galamaz.

Iniţial, contractul de împrumut dintre cei doi avea o scadenţă de cinci ani, iar dacă în martie 2013, Bucşaru nu şi-ar fi achitat datoria, îi ceda integral lui Becali afacerea Comaico. Ulterior datele înţelegerii au fost modificate, la acest lucru contribuind şi criza financiară, după cum arăta recent ziarul BURSA.

Compania Comaico este fosta gos­podărie de partid unde funcţionau serele din comuna 1 Decembrie. Pe cele 100 de hectare, Dumitru Bucşaru a dezvoltat un important cartier imobiliar - Green City. După achitarea mai multor tranşe către Becali, datoria a scăzut la 3 milioane de euro. În luna iulie, Becali şi Bucşaru au semnat un nou contract de împrumut: "Becali George îl împrumută cu suma de 3 milioane de euro pe Bucşaru Dumitru, sumă ce urmează să fie acordată cu titlu de împrumut până la data de 15 august 2010.

(...)Bucşaru Dumitru garantează restituirea sumei de bani împrumutată cu 40% din părţile sociale pe care le deţine acesta în cadrul societăţii comerciale Comaico SRL, societate de la care declară că are acordul în acest sens, conform hotărârii AGA din data de 9 septembrie 2009".

În respectivul ansamblu rezidenţial ar trebui construite, în mai multe faze, 4.000 de locuinţe. Un calcul simplu demonstrează că, prin pierderea a 40% din afacere, Bucşaru rămânea fără 1600 de vile. Practic, Bilaşco, Brandan şi Galamaz au salvat fiecare câte 533,3 vile din afacerea fostului lor patron.

Pentru a-şi salva afacerile imobiliare, Bucşaru a decis să sacrifice echipa de fotbal, astfel că a scos la vânzare cei mai buni fotbalişti ai echipei.

Pe lângă cei trei jucători ajunşi la Steaua, şi portarul Arlauskis plecat în Rusia, alţi 6 fotbalişti vor fi vânduţi în următoarea săptămână, pînă la 1 septembrie, data la care se termină perioada de transferuri pe plan internaţional.

Unirea Urziceni a reuşit în urmă cu un an o campanie peste aşteptări în Liga Campionilor, atât din punct de vedere sportiv cât şi financiar. În raportul publicat de UEFA se precizează că Unirea a câştigat în urma participării în ediţiile 2009/2010 ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa, suma de 18.188.113 euro. Astfel, formaţia ialomiţeană a obţinut din participarea în grupele Ligii Campionilor suma de 17.720.000 de euro împărţiţi astfel: 3,8 milioane de euro - bonusul de participare în grupele Ligii Campionilor, 3,3 milioane de euro - bonus de participare la fiecare din cele şase meciuri din faza grupelor, 2,4 milioane de euro - reprezentând bonusul de performanţă pentru cele opt puncte câştigate în grupa G şi 8,22 milioane de euro - reprezentând valoarea comercială a pieţei televizuale ("Market Pool"). De asemenea, pentru participarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa, unde a fost eliminată de FC Liverpool, fosta campioană a primit încă 468.113 euro, din care 180.000 de euro pentru participarea în această fază a competiţiei, iar 280.113 euro, reprezentând "Market Pool".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. perfecta asemanarea intre fotbalistii nostri si vile, desi mai buna era cu blocurile. sunt mai greu de urnit pe teren decat un cartier de vila. sunt de nemiscat ca punctele fixe in spatiu

    1. Pai si tu bilasco ce ai facut aseara? ai dat un gol dupa care ai incremenit.

      O vila costa 100000 euro, 533 vile fac 53,3 milioane euro.L-a dat pe Ronaldo domnule ziarist aproximatv ?

      rigurosule, era vb de cat prelua becali din actiunile societatii care avea vilele. dar vad ca tu aduni orice vile, n-ai priceput ca era vb doar de cele ale cominco, recte bucsaru?! ce e asa greu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb