FOTBAL ŞI BANI FCSB - Viitorul, FRF - LPF se joacă la TAS

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 16 mai 2017

FCSB - Viitorul, FRF - LPF se joacă la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va "arbitra" două meciuri autohtone, nu doar unul cum s-ar putea crede la o primă privire. FCSB - Viitorul şi Federaţia Română de Fotbal - Liga Profesionistă sunt cele două dispute care vor fi tranşate în următoarea perioadă la TAS.

Fotbal autohton nu ratează nicio ocazie să se facă de râs la nivel european fie prin incoerenţa regulamentelor şi deciziilor, lipsa de seriozitate a finanţatorilor, multiplele neajunsuri şi mai ales prin dorinţa de a dribla şi reinterpreta orice regulă. Pentru TAS, Liga 1 la fotbal reprezintă cel mai important client, în condiţiile în care de aproape un deceniu, clasamentul final al primei divizii fotbalistice este stabilit abia după ce se pronunţă acest for. Chiar şi până la momentul FCSB vs Viitorul, alte trei echipe (Gaz Metan Mediaş, ACS Poli Timişoara şi CFR Cluj) au apelat în acest sezon competiţional la judecătorii de la Laussane, pe motiv de depunctări.

Înainte de ultima etapă, conducerea FCSB a anunţat că se va adresa tribunalului dacă la final de play-off se va afla la egalitate de puncte cu FC Viitorul şi această echipă va fi declarată campioană, controversa pornind de la numărul de meciuri directe, două sau patru, care sunt luate în considerare. Lucrurile chiar aşa au stat iar acum FCSB susţine că trebuie să conteze toate cele patru meciuri directe, din sezonul regulat + play-off, citând art. 29 din ROAF. În schimb, Liga susţine că într-un sezon sunt două campionate diferite, iar la final contează doar meciurile directe din play-off, fapt ce o avantajează pe Viitorul. Aceasta este speţa pe care trebuie să o judece TAS, în regim de urgenţă, astfel încât FRF să poată anunţa la UEFA lista cu echipele care vor participa la cupele europene.

În spatele acestei dispute fotbalistice se mai dă o altă luptă între cele două foruri conducătoare autohtone, FRF şi LPF, aflate de mai bine de un an pe poziţii adverse. Atitudinea de până acum a şefului FRF, Răzvan Burleanu, lasă să se înţeleagă că nu-l deranjează deloc situaţia creată, ba chiar îi convine să se ajungă la TAS. Potrivit gsp.ro, Răzvan Burleanu a anunţat că FRF va face o excepţie pentru ca speţa să fie judecată rapid : "Înţeleg că FCSB doreşte să meargă la TAS. Nu mai are nevoie să treacă prin comisiile jurisdicţionale ale Federaţiei". Practic FRF se spală pe mâini în legătură cu acest caz şi plasează întreaga responsabilitate în curtea Ligii, condusă de Gino Iorgulescu. Există voci care susţin că FCSB ar fi primit "pontul" legat de portiţa din regulament chiar de la o sursă din cadrul federaţiei. Este evident că în cazul în care la TAS se va decide că FCSB este campioană, LPF va avea o mare problemă de imagine şi credibilitate, fapt de care poate profita conducerea FRF. În cazul în care tribunalul confirmă regulamentul intern susţinut de LPF, federaţia nu va avea prea mult de suferit. Până la noi ordine, FC Viitorul, echipa patronată şi antrenată de Gheorghe Hagi este campioană.

Pe de altă parte, Răzvan Burleanu a anunţat că din sezonul 2019/2020, Liga 1 va avea 16 echipe, ceea ce înseamnă, automat mai multe schimbări ale regulamentelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Să sperăm că autorul va da o șansă și limbii române :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb