FOTBAL ŞI BANI Ungaria şi Turcia pot salva bugetul FRF

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 5 septembrie 2013

Ungaria şi Turcia pot salva bugetul FRF

Partidele pe care echipa naţională de fotbal le va disputa în următoarele zile cu Ungaria şi Turcia sunt decisive pentru viitorul fotbalului autohton la nivelul selecţionatelor. Multiplele calificări ratate şi-au pus amprenta pe situaţia financiară a Federaţiei Române de Fotbal care în ultimii ani a pierdut bonusurile de la FIFA şi UEFA, dar şi o parte din sponsori. O victorie cu Ungaria, vineri, şi un rezultat bun cu Turcia, marţi, ar asigura în proporţie de 90% prezenţa la meciurile de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, iar în acest punct orice este posibil. Selecţionerul Victor Piţurcă este convins că doar şase puncte din această dublă pot asigura liniştea: "Avem nevoie de victorie pentru a le lua locul, pentru a trece noi pe locul doi şi a avea prima şansă la ocuparea acestui loc care duce la jocurile de baraj. Calculele sunt simple, noi toţi ne-am dori şase puncte din aceste meciuri ca să avem şanse mari, să nu stăm la mâna altor rezultate. Acum să vedem câte putem să obţinem. Dacă vom lua patru puncte, vom sta automat la mâna altor rezultate. Ca să nu avem nicio surpriză, ar trebui să câştigăm cele şase puncte puse în joc. Ştiu că e foarte dificil să joci două meciuri la rând în interval de patru zile. Joci cu Ungaria şi vin turcii, care îşi joacă ultima şansă. Şi aşa, în condiţiile astea, ei nu au şanse prea mari de a ajunge la baraj".

Calificarea ar reprezenta un uriaş balon de oxigen pentru federaţie, dar şi doar calificarea la baraj ar reprezenta un pas înainte în ceea ce priveşte imaginea echipei naţionale, care în ultimii 5 ani a pierdut contactul cu lumea bună a fotbalului.

Situaţia financiară nu este deloc bună, mai ales că s-a încercat ca la echipa naţională condiţiile să fie la nivel înalt, inclusiv contractul selecţionerului Victor Piţurcă, 450.000 de euro pe an, sunt unul de top. Spre exemplu, Comitetul de Urgenţă a aprobat cheltuieli în valoare de 900.000 de euro pentru meciurile de acasă cu Ungaria şi cu Turcia. Suma este una foarte mare pentru doar două meciuri, dar cu siguranţă că în cazul în care media spectatorilor va fi de peste 40.000 aceasta va fi acoperită din vânzarea de bilete. FRF poate câştiga aproximativ 1.000.000 de euro din vânzarea tichetelor, dar acesta este un caz special, în care rivalitatea cu Ungaria şi Turcia atrage spectatorii către stadion, în rest rezultatele îndoielnice şi jocul neconvingător dinamitează interesul publicului. Speranţele preşedintelui FRF, Mircea Sandu, legate de această dublă sunt mari: "Aşteptăm un stadion arhiplin, mă aştept ca nivelul jocului să fie unul bun şi în urma victoriei stadionul să fie din nou plin la meciul cu Turcia. Gazonul a fost schimbat, am fost pe teren şi arată excepţional, mai trebuie schimbate câteva scaune care au fost deteriorate la meciul Stelei, dar se va rezolva totul în două zile. Sunt convins că va fi o atmosferă excepţională". Situaţia financiară grea a fost anticipată încă de la finele anului trecut. Preşedintele Mircea Sandu a anunţat în decembrie 2012 că FRF a înregistrat pe anul 2012 un deficit bugetar de 3 milioane de euro, iar pe 2013 estimează că va ajunge la 4 milioane: "Bugetul federaţiei este afectat serios de criza economică. Pentru 2013 vom avea un buget de 15,93 de milioane de euro, dar realizat va fi doar 11 milioane, deci se estimează că va fi un deficit de 4 milioane. De altfel, şi bugetul pe 2012 are un deficit de aproape 3 milioane de euro ". Preşedintele a recunoscut că încasările din publicitate ale FRF au scăzut în ultima perioadă cu nu mai puţin de 60%. O calificare ar însemna automat un bonus de la FIFA de peste 10.000.000 de euro, dar ar şi atrage mai mulţi sponsori dornici să-şi asocieze imaginea cu aceea a unei echipe prezente la turneul final, în plus interesul publicului pentru naţională ar creşte considerabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb