France Presse: "Biden sărbătoreşte duminică Paştele şi ziua vizibilităţii persoanelor transsexuale"

T.B.
Internaţional / 31 martie

France Presse: "Biden sărbătoreşte duminică Paştele şi ziua vizibilităţii persoanelor transsexuale"

Guvernul american al lui Joe Biden, un catolic fervent, sărbătoreşte duminică Paştele, dar şi Ziua internaţională a vizibilităţii persoanelor transsexuale, spre disperarea conservatorilor, care vorbesc de o "blasfemie", transmite France Presse.

Ziua drepturilor persoanelor transsexuale, sărbătorită în întreaga lume la 31 martie, coincide anul acesta cu sărbătoarea Paştelui, a cărei dată se schimbă în fiecare an, conform sursei.

Polemica a început odată cu publicarea, vineri, a unui comunicat de presă al Casei Albe care recunoştea această zi internaţională, sărbătorită de Joe Biden încă de la începutul mandatului său, precizează sursa citată.

Această declaraţie a fost calificată drept o "blasfemie" de către o purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, care a acuzat sâmbătă administraţia Biden că a efectuat un "atac (...) la adresa credinţei creştine" şi a pretins "scuze", conform agenţiei de presă franceze.

"Preşedinţia Biden a trădat principiul central al Paştelui, şi anume învierea lui Iisus Hristos", a adăugat liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, calificând gestul drept "scandalos şi odios", potrivit aceleiaşi surse.

În schimb, Casa Albă i-a acuzat pe republicani că încearcă "să dezbine" şi a condamnat "retorica plină de ură şi necinste", informează France Presse.

Preşedintele Biden "luptă pentru a aduce oamenii împreună şi pentru a apăra demnitatea şi libertăţile fiecărui american" şi "nu va abuza niciodată de credinţa sa pentru câştig sau profit politic", a declarat purtătorul de cuvânt Andrew Bates, relatează sursa indicată.

Donald Trump, care a făcut apeluri repetate la cercurile evanghelice de la alegerea sa în 2016, a anunţat la începutul acestei săptămâni un parteneriat cu o vedetă de muzică country pentru a oferi Biblii, care se vând la preţul de 59,99 dolari bucata, scrie agenţia de presă citată.

Subliniind discriminarea suferită de persoanele transsexuale, senatorul democrat şi pastorul Raphael Warnock a respins duminică acuzaţiile conservatorilor, calificându-le drept "contrare credinţei creştine", notează sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Care e noima vizibilitatii transsexualilor? Sau a gheilor? Prin astfel de zile, parade, etc ei se auto discrimineaza. Nu are nimeni cu nimeni nimic, nu ma intereseaza ca ala e trans sau ghei sau lesbi, i dont care. Dar atata timp cat eu nu iti urlu in strada ca sunt hetero, ai decenta ca nici tu sa nu imi urli in strada ca esti lgbt.

    1. Corect....dat intr-o lume imbecila, primitiva, ipocrita și cu pupat de oase...oamenii se simt marginalizați, izolați, discriminați...nu încurajez sub nici o forma LGBTQ, dar reacția lor se datorează tot noua!!!

      Pai de ce se simt marginalizati? De ce trebuie ca eu sa stiu ca x si y sunt lgbt? La serviciu intri pe usa si primele cuvinte pe care le spui "Buna dimineata, sunt Marcel si sunt ghei"? Pai automat te pui intr-o pozitie de minoritar fara ca nimeni sa iti fi cerut sa iti declari sexualitatea. Miza adevarata este obtinerea de avantaje de pe urma lgbtului. Asta e singura chestie concreta pe care ii intereseaza pe membrii comunitatii.

      de ce se simt marginalizati, citeste comentariul de mai jos, nr 2.

      Viata intima nu se expune in public, ca de aia e intima. Oricum s-a ajus prea departe, dar, pe cale naturala, scapam si de aceste aberatii. Ce se intampla in USA sunt semne clare ale decadentei.

    Pastele si LMBTQ+,

    ce lume "minunata", 

    sper sa ne curete un razboi nuclear,

    de atata democratie liberala 

    1. Lipsa de repere fundamentale e vinovata, nu democratia si nici liberalismul. Adam Smih era un om credincios, la fel si grecii in antichitate.

      Poate ai dreptate,

      dar liberalismul actual, incearca sa distruga toate reperele fundamentale

      a omenirii (familia,religia,patriotismul, chiar si istoria.......) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb