Franţa va începe să livreze Ucrainei tancuri uşoare AMX-10 la finalul săptămânii viitoare

Franţa va începe să livreze Ucrainei tancuri uşoare AMX-10 la finalul săptămânii viitoare

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 19 februarie 2023

Franţa va începe să livreze Ucrainei tancuri uşoare AMX-10 ''la finalul săptămânii viitoare'', a anunţat duminică ministrul francez al forţelor armate Sebastien Lecornu, informează Agerpres.

Aceste livrări vor coincide astfel cu împlinirea unui an de la începerea invaziei ruse în Ucraina, survenită pe 24 februarie 2022.

La începutul lunii ianuarie, preşedintele francez Emmanuel Macron anunţase decizia Parisului de a trimite tancuri uşoare Kievului. Macron nu precizase numărul acestor blindate ce ar putea fi livrate armatei ucrainene.

''Îmi asum să nu spun numărul, pentru a nu oferi o informaţie strategică Rusiei'', a subliniat ministrul Sebastien Lecornu în interviul acordat publicaţiei franceze.

În schimb, el a indicat că este aproape de a se încheia pregătirea militarilor ucraineni pentru noul echipament.

La 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Aha, tanculete, tanchete, ... perfect pentru noi tinte ale artileriei rusesti.

     

    Foarte bine ca mai citim si presa NATO internationala. Forbes, de exemplu. 

    "The Ukrainian army went to war with around 800 active T-64 tanks. In the 11 months since Russia widened its attack on Ukraine, the Ukrainians have lost around half of the 40-ton, three-person T-64s." 

     

    Autorul, David Axe, uita sa includa printre tancurile ucrainiene si pe cele aproape 300 primite de la tarile est-europene in ultimul an. 

     

    "At some point, potentially within a year, Ukraine will run out of T-64s. While the Kharkiv tank plant could manufacture a few new copies using long-stored components, it’s unlikely the plant could keep pace with losses that, so far, have averaged one T-64 every day or so. 

    The Ukrainian army must make a big tank transition. It’s unavoidable. While big consignments of Polish-built PT-91s—highly upgraded T-72s—could delay the inevitable, the day fast is approaching when the Ukrainians will have to re-equip their brigades with European and U.S. tank types. German Leopard 1s and 2s. British Challenger 2s. American M-1s. 

    The scale of Ukraine’s tank needs—1,500 or so active tanks plus a few hundred in the maintenance pipeline or training base—puts into context those 300 or so Leopards, Challenger 2s and M-1s Kyiv’s allies so far have pledged. 

    Three hundred tanks is far too few. Within a year, Ukraine might need another thousand." 

     

    Autorul mai mentioneaza o fabrica ucrainiana dar care, noi stim, in contextul lipsei energiei electrice si a materialelor, nu poate produce tancuri. Din calculele autorului lipsesc cele 300 de tancuri est-europene... deja pierdute. Deci pierderile ucrainiene sunt de peste 700 de tancuri, deci 2 tancuri pe zi, in medie. 

     

    Autorul mai sustine ca cele 300 de tancuri NATO promise sunt mult prea putine. Dar noi stim acum ca NATO nu poate onora nici macar 100 dintre cele 300 promise. Abrams nu vor fi date, nici nu sunt construite. 15 challengers, 14 leopard 2 si vreo 90-100 de Leopard 1, piese de fier vechi care nu sunt in stare de functionare acum. Asta este tot. Deci in realitate, cel mult jumatate din cele promise, dar autorul sustine ca Ucraina are nevoie de peste 1000, de zece ori mai multe. 

    Ucraina a pierdut razboiul, NATO nu mai are ce sa ii ofere. 

    1. Stim, si europenii vor ingheta de frig la iarna si vor muri de foame...satui si cu burtile pline pe Coasta de Azur:-)

      NATO le dau ucrainienilor arme vechi cu taraita ca sa nu il ofenseze pe putin, francezii, germanii si ungurii sunt ipocriti si se poarta cu el cu mai multa grija decat se purtau mam'mare, mămiţica şi tanti Miţa cu rebelul Goe.

      E ingrijorator pentru orgoliul lui putin si viitorul razboiului pentru rusia ca a doua armata a lumii s-a intepenit in gioarsele ucrainienilor. 

      Ti-e ti se pare ca s-a intepenit. Adevarul este altul. La nivel mondial armata rusa este admirata pentru cum a distrus peste 100 000 de soldati ucrainieni, peste 800 de tancuri si mii de alte vehicule blindate, cum a neutralizat peste un milion de obuze occidentale NATO, cum a distrus a doua armata ca marime din Europa. Si mai ales cum a reusit asta pierzand intr-un an doar 10 000 de soldati, potrivit anchetei BBC din dec 2022.

      Tie ti se pare ca s-a intepenit dupa ce a cucerit 20% din teritoriul ucrainian si s-a pozitionat strategic pentru un razboi de uzura din care NATO nu poate decat capitula.

      O adevarata realizare tactica si strategica sa piarda in 9 luni 10000 de soldati luptand cu o tara de zeci de ori mai mica si cu o armata infima comparativ cu fortele ruse, daca se poarta bine pana in 24 februarie egaleaza pierderile avute in 10 ani de razboi in Afganistan.

      Organele de presa NATO sunt speriate doar din nov-dec, pentru ca abia atunci pe front fortele ruse incep sa ai aiba superioritate numerica.

      Deci mai usor cu pianul "de zeci de ori" pe scari. Mai citeste, nu mai minti. 

      rusii au o armata de zeci de ori mai mare, mai citeste, nu mai minti.

      e treaba lor cum si-o folosesc

      sau cati puscariasi, mercenari sau carne de tun aduc de la marginile imperiului 

      Artileria ruseasca este atat de performanta incat doboara numai blocuri.

      Vor ingheta asa cum au inghetat si iarna asta, adica deloc. Cotatia gazului este cu mult mai mica decat era inainte de inceperea razboiului.

      Primitivi ati fost, primitivi sunteti si primitivi veti ramane, iar aici, in Romania si in estul Europei, va pierdeti degeaba timpul cu propaganda bolsevica pentru ca va cunoastem foarte bine si nu va vrea nimeni, cu exceptia unui singur om, Orban. Toata europa de est va cunoaste barbarismul si primitivismul (confirmat in Ucraina) si nu va vrea nici macar in apropierea ei. 

      O admiram si ii dorim in continuare aceleasi succese in Ucraina ca si pana acum.

      Mai jos este descris ultimul ei succes. 

      Noi imagini surprinse pe frontul din Ucraina ilustrează încă o dată incompetența și slaba pregătire a invadatorilor ruși. Un militar rus încearcă cu disperare să ghideze un tanc spre doi soldați ucraineni care pregăteau o ambuscadă, unul dintre ei înarmat cu un lansator de grenade, însă tanchistul ratează ținta și merge înainte fără să realizeze că soldatul ucrainean îl poate lovi din spate - ceea ce se și întâmplă - în timp ce operatorul care încerca să ghideze tancul strigă disperat.

      „Au doar puști de asalt, nimic altceva. Spune-le că au doar puști, nu au lansator de grenade. A, stai! Unul dintre ei are un lansator”, le spune operatorul care se aude în înregistrare rușilor din tanc, în timp ce imaginile arată pozițiile a doi militari ucraineni camuflați. În imagini se vede, apoi, un foc tras în direcția ucrainenilor, dar care ratează. Imediat după, tancul înaintează fără să se mai asigure în timp ce operatorul strigă la tanchist să-i „calce” pe ucraineni. „Foarte bine! Să facă stânga și să treacă peste ei! Să dea peste ei, pot să tragă din spate! Fă stânga! Fă Stânga! La naiba, or să-l lovească în spate! La naiba, au un lansator de grenade!”, strigă disperat soldatul rus. „La naiba, l-au lovit! Ar fi trebuit să treacă pur și simplu peste ei”, vine imediat reacția după ce tancul este lovit de o grenadă, dar continuă să înainteze. 

    Cat mai mult razboi cu atat mai bine celor care vind arme,

    populatia europeana sa de directivele americane,

    slava ukri 

    1. Doar nu le platesti tu! Si articolul zice ca le doneaza, nu le vand ucrainienilor. Oricum Franta inlocuieste AMX-10, ca e destul de vechiut.

      In Europa nota de plată pentru razboiul energetic se apropie de 800 miliarde euro,tările UE au alocat 681 mld euro pentru a amortiza impactul razboiului econimic asupra companiilor,pe primul loc în topul cheltuielilor Germania cu 270 mld euro

      Sa-i sugem putina lui Putin ca sa ne dea gaz ieftin? Nu mai bine semnam acum nota de plata pentru tranzitia energetica, care oricum trebuia facuta mai devreme sau mai tarziu?

    Aurarii se agita frenetic...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb