Frica de oamenii de succes

Frica de oamenii de succes

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 1 august

English Version

Dan Nicolaie

Vara, omul înţelept, care nu e ocupat cu făcutul de sănii, se duce la plajă. Cum nu am unde să mă plimb cu sania, am mers câteva zile la plajă. În partea cea mai de sud a litoralului autohton, nisipul e fin, berea e rece, iar discuţiile sunt "abundente". Paşii m-au dus în apropierea unui cuplu, destul de trecut prin viaţă. Soţul urmărea pe telefon transmisiunile sportive de la Jocurile Olimpice şi accidental am ajuns să schimbăm câteva vorbe, după ce David Popovici tocmai debutase la actuala ediţie a Jocurilor.

Omul, pasionat de sport, dar într-un mod mai ciudat, era îngrozit de ideea că vom obţine medalii la această ediţie a Olimpiadei şi cel mai frică îi era de Popovici. Mi-a prezentat şi o teorie legată de oamenii de succes din ţara noastră. Îl sperie pur şi simplu succesul acestora pentru că este convins că acesta îi scoate bani din buzunar mai devreme sau mai târziu, de la profesori cu moralitate incertă la politicieni, de la afacerişti veroşi la jurnalişti corupţi. Susţinea că foarte mult l-a costat reuşita afaceriştilor celebri, care nu plăteau taxe, aveau contracte păguboase cu statul, care s-a dovedit că au furat din greu şi de la care nu s-a recuperat mai nimic, chiar şi după ce s-a probat vinovăţia. Succesul politicienilor în alegeri, afirma că îl lasă fără bani în prezent, dar şi în viitor, când aceştia vor beneficia de pensii speciale. A ajuns şi la sport şi la rentele viagere pe care performerii le primesc pe viaţă după retragerea din activitate. L-am întrebat "dar sunteţi pasionat de sport, nu sunteţi mândru când un tricolor cucereşte o medalie?". "Aş fi şi mai mulţumit dacă aş şti din start cât mă costă mândria asta. Cunosc, distracţia costă, indiferent despre ce distracţie vorbim, dar vreau să ştiu exact preţul. Poate nu-mi permit anumite bucurii. Poate nu sunt de acord cu echipe profesioniste de fotbal, handbal, volei susţinute de primării. Greşesc?! Ştiţi câţi «inutili» se ascund în spatele unui sportiv care are performanţe?" Am evitat un răspuns direct, uneori tăcerea e de aur şi nici nu costă nimic. Nu strică nici să vedem lucrurile şi din puncte de vedere mai puţin frecventate/frecventabile, chiar dacă nu suntem neapărat de acord cu ele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aici ar putea venit un jurnalist de investigatie si sa calculeze cu un Excel simplu cat ne costa de fapt o medalie.

    Ce-i drept ma bucur foarte mult ca dna Comaneci a luat un 10 acum 50 de ani si inca e laudata pentru asta si primeste reclame ca un patriot care locuieste in SUA de 25 de ani. Cat o avea renta viagera? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb