FUKUSHIMA: "A intrat în funcţiune a doua unitate de decontaminare a apei"

F.A.
Internaţional / 29 octombrie 2013

Tokyo Electric Power Tepco, compania care administrează centrala avariată de la Fukushima a anunţat că a pus în funcţiune, ieri, a doua unitate de decontaminare a lichidului radioactiv, un sistem-cheie în încercarea de a pune capăt crizei privind apa contaminată, potrivit AFP.

Unitatea A ''a sistemului avansat de tratare a lichidului'', ALPS, a fost dată în exploatare (încă sub formă de teste la cald), după ce fusese oprită timp de mai multe săptămâni din cauza unor diferite probleme, relatează agenţia franceză de presă.

O altă unitate similară funcţionează, de asemenea, de la sfârşitul lunii trecute, cu unele dificultăţi într-un timp sau altul. Tepco a anunţat că a treia unitate ar urma să fie dată în exploatare luna viitoare, informează sursa citată.

Până atunci, cele două unităţi A şi C, cuplate, trebuie să permită tratarea în total pe zi a 500 de metri cubi de apă contaminată, pentru a extrage 62 din cele 63 de elemente radioactive, conform AFP.

Shunichi Tanaka, preşedintele Autorităţii de reglementare nucleară, a declarat: "Odată trecut prin ALPS, lichidul rezultat nu mai constituie a priori decât tritiu, dar într-o cantitate încă prea importantă pentru a arunca apa în mare. Va trebui redus conţinutul său înainte de a arunca apa în Oceanul Pacific vecin, care va deveni inevitabil într-o zi".

ALPS, conceput de grupul japonez Toshiba, este unul din angrenajele-cheie ale strategiei Tepco pentru a trata cele circa 400.000 de tone de apă radioactivă acumulate la locul catastrofei nucleare, dintre care 300.000 de tone în rezervoare, o cantitate care creşte zi de zi şi care nu va putea fi stocată la nesfârşit, cu atât mai mult cu cât unele cisterne utilizate nu prezintă siguranţă, relatează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb