Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei

D.R.
Politică / 14 iulie 2023

Gabriela Firea a demisionat din funcţia de ministru al Familiei

Gabriela Firea a demisionat astăzi din funcţia de ministru al Familiei, în urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu, în contextul acuzaţiilor din scandalul centrelor în care bătrâni şi persoane cu dizabilităţi erau supuşi unor tratamente inumane, informează news.ro. Demisia are loc la o zi după cea a ministrului social-democrat al Muncii Marius Budăi. Gabriela Firea a ajuns vineri după prânz la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu.

Numele Gabrielei Firea a apărut în scandalul legat de centrele pentru bătrâni din Voluntari, care a scos la iveală condiţiile inumane în care erau ţinuţi beneficiarii. Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, ar fi fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 - februarie 2023.

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat că Ştefan Godei nu a fost vreodată şoferul său. "Eu am acelaşi şofer de 16 - 17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc.", a explicat Firea. Ea a negat constant orice legătură cu centrele denumite "azilele groazei" sau "lagărele din Ilfov".

Zeci de persoane i-au cerut joi seară, la protestul organizat de Declic şi Corupţia Ucide în Piaţa Victoriei din Capitală, demisia Gabrielei Firea din funcţia de ministru al Familiei. Succesorii lui Firea şi Budăi ar urma să fie stabiliţi săptămâna viitoare, în şedinţa conducerii PSD. Interimatul la Ministerul Muncii este asigurat de vicepremierul Marian Neacşu.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Rafila, Pandele cand va dati demisia?

    Excelenta veste!

    Si eminentul jurist al tarii pe nume Ciolacu, cand? Dar marele mut de la Cotroceni? Hai ca se poate!

    1. Ciolacu a procedat corect pana acum si a dat dovada de caracter. Sper sa poata curata partidul si sistemul bugetar pentru ca desii ministrii vin si pleaca, problemele raman fara o reforma ampla a sistemului bugetar, care sa vizeze, numarul de posturi, structura (schema de personal), calitatea angajatilor si responsabilitatea.

      Mai este necesara si o reforma a justitiei care sa includa atat majorarea pedepselor (pentru a elimina cheful de infractiuni si a usura activitatea magistratilor si a organelor de control) cat si eliminarea "facilitatilor" acordate clasei politice si protejatilor lor (confiscarea averilor ce nu pot fi justificate si anularea prescrierilor).

      Mai este mult de lucru pentru a ajunge departe. 

    Drum bun si cale batuta.

    Ia-l și pe Pandele, fara la revedere.

    In tot scandalul asta, e singura parte pozitiva.Am scapat de scorpie si de agramat.Dar raman destui.Astia s precum tantarii.

    E doar temporar.

    Gabriela Firea, să știi că pedeapsa asta e pentru Legea PLX 145, legea Barnevernetului românesc, pe care (din diferite motive) ai susținut-o! Și pe care PSD, PNL, USR și UDMR ați votat-o cot la cot.

    Să știi Gabriela, că Dumnezeu nu bate cu parul! Ceea ce meriți (atât tu cât și colegii tăi de la PSD, PNL, USR, UDMR) e doar la început! 

    Dupa ce m-am uitat aseara pe Romania tv si l-am ascultat pe reprezentatul PNL,care vroia capul fostului ministru de finante Caciu dela PSD,la o analiza sumara,rezulta implicarea lui Iohanis impreuna cu PNL.Premierul Ciolaca a cazut in capcana pusa de acestia,cu scopul sa scada in sondaje.Cand iohanis tace,inseamna ca a facut ceva.

    1. Prostii , ăștia sunt oamenii politici niște hiene .. Nu contează partidul … Cât despre Firea …. du-te invartindu te unde a înțărcat Mutu iapa …

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb