GABRIELA FIREA: "Autorităţile guvernamentale să ia măsuri împotriva Sierra Quadrant"

M.A.
Companii / 13 septembrie 2019

Gabriela Firea (Sursă Foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursă Foto: Twitter)

În şedinţa Comitetului Creditorilor ELCEN de astăzi, în care s-a analizat posibilitatea întreruperii livrării agentului termic către RADET, în condiţiile în care RADET continuă să nu îşi onoreze obligaţiile de plată, nu a fost luată nicio decizie, urmând ca administratorul judiciar să convoace în săptâmânile următoare o nouă şedinţă, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Amânarea deciziei s-a datorat faptului că doi dintre creditori, ENGIE şi TRANSGAZ, au absentat, iar cei prezenţi au evitat o poziţionare fermă printr-un vot "Da" sau "Nu", aşa cum a fost solicitat în convocatorul întâlnirii.

Atât poziţionarea indecisă, cât şi absenţele creditorilor survin după ce, cu o zi înaintea şedinţei Comitetului Creditorilor, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat public "autorităţilor guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva acestui administrator judiciar al ELCEN".

Regia doreşte să sublinieze faptul că presiunile exercitate de primarul Gabriela Firea, în condiţiile în care compania noastră are obligaţia legală de a depune toate eforturile pentru a salva ELCEN de la faliment, nu fac decât să decredibilizeze instituţia publică pe care o conduce şi să transmită un mesaj descurajator tuturor companiilor private care încearcă să se implice în viaţa oraşului sau în procesul de însănătoşire şi întărire a statului român, în general şi reaminteşte faptul că ELCEN, societate aflată deja în insolvenţă, se găseşte în situaţia în care este obligată să presteze servicii fără a fi plătită de către RADET, ca urmare a refuzului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) de a plăti subvenţia.

Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant, a declarat: "Nu-mi amintesc să fi existat vreun primar care să ameninţe o companie privată de o asemenea manieră, mai ales când tot el se află în culpă. Pe fond, ameninţările primarului Gabriela Firea şi situaţia generală ţin de domeniul absurdului: PMB nu plăteşte subvenţia, dar cheltuie sute de milioane de lei pe companii de stat care sunt doar nişte găuri negre, inutile şi ineficiente, şi pe panseluţe şi festivaluri, apoi tot PMB iese în piaţă şi strigă că ELCEN nu mai vrea să dea apă caldă. ELCEN, şi dacă ar vrea să presteze servicii gratuite, la un moment dat nu mai are cum. Are nevoie de bani pentru a plăti salariaţii şi furnizorii, ca să producă energia pe care ei o vor gratis.

Pasul firesc şi logic pentru doamna primar este să iasă public şi să ameninţe şi ROMGAZ acum. Să-i oblige şi pe ei să ne livreze gaze gratis. Apoi să le spună cetăţenilor să stea liniştiţi şi să mai bifeze încă o realizare pentru Capitală."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oare cat va mai tine acest joc de-a insolventa/falimentul,care nu va rezolva nimic bun pentru populatie ?Norocul este ca nu exista nici-o lege care sa sanctioneze minciuna in sectorul energetic,nu e frumos dar e benefic pentru unii.

    1. Votezi cu firea sau stai in frig la iarna ?

      Te rog frumos, daca vrei o tara normala, alege alta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb