GABRIELA FIREA: ''Personalul din învăţământ se va putea testa, gratuit, la cerere''

G.U.
Miscellanea / 31 august 2020

''Personalul din învăţământ se va putea testa, gratuit, la cerere''

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat astăzi că Municipalitatea a pregătit teste pentru cei 17.000 de angajaţi din învăţământul bucureştean, cadre didactice şi personalul auxiliar, conform Agerpres.

Ea a arătat, în debutul Comandamentului pentru redeschiderea şcolii, desfăşurat la sediul Primăriei Capitalei, că testarea se va efectua gratuit, la cerere şi că ar trebui realizată în ultima săptămână de vacanţă.

"Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă, care au dat un succes foarte mare. Programe care acolo au fost susţinute de către factori guvernamentali, aici nepregătindu-se nimic din partea executivului, venim noi cu această propunere. (...) Toate cadrele didactice din Bucureşti, dacă doresc, nimeni nu este obligat, se pot testa gratuit. (...) Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unităţile de învăţământ, inclusiv personal auxiliar. Testare gratuită. Pentru a fi valabil testul, acesta trebuie realizat practic în ultima săptămână de vacanţă. Avem capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi", a precizat Gabriela Firea.

Primarul general a menţionat că Municipalitatea a pregătit o capacitate extinsă de testare, inclusiv pentru elevi, iar cei care prezintă simptome de infecţie respiratorie, precum febra sau starea generală proastă, vor fi testaţi.

"Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din Bucureşti - deci pentru toţi elevii - la cerere, nimeni nu este forţat, fiind o problemă personală, de sănătate. Nu este necesar ca înainte de şcoală să fie testaţi toţi cei 250.000 de elevi, dar în fiecare dimineaţă, la triajul care se efectuează, la intrare în grădiniţă, şcoală sau liceu - şi din 1 octombrie şi în facultate - dacă se observă mici semne de infecţie respiratorie (...) acele situaţii vor fi transmise imediat de către reprezentantul ASSMB la cabinetul de medicină şcolară şi imediat acel copil va fi trimis la testare", a spus primarul general.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tot cu populisme vii fa firea?

    testele , testarea si mastile sint bune doar pentru speculanti , sa-si umfle buzunarele , in rest nu folosesc la nimic . te poti testa si iesi negativ si dupa 5 secunde te infectezi si nu a folosit la nimic doar pentru ai imbogati pe hoti .de ce nu se fac testari si la alte boli infectioase si transmisibile ? cine este bolnav sa se duca la spital cine nu nu . ce-i prosteala asta cu testarile ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb