Garanţie mai mare pentru "Prima Casă" construită de la zero

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 februarie 2010

Valoarea împrumutului bancar garantat de stat prin Programul "Prima Casă" va rămâne 60.000 de euro pentru cei care cumpără locuinţe finalizate, însă aceasta va creşte pentru locuinţe construite de la zero la 70.000 - 75.000 de euro, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

Domnia sa a spus: "Vom mări puţin plafonul garanţiei guvernamentale pentru cei care construiesc locuinţe noi, tocmai pentru a-i încuraja pe cei care doresc să construiască locuinţe de la zero, persoane fizice din această ţară care doresc să îşi construiască o locuinţă şi să aducă şi beneficii economiei, locuri de muncă şi continuarea procesului de dezgheţare a creditării".

Domnia sa a mai spus că Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, actul normativ care reglementează funcţionarea Programului "Prima Casă, pentru anul 2010. "Anul aces-ta, Programul "Prima Casă" va fi orientat cu prioritate pentru construcţia de locuinţe noi", a mai spus domnul Boc.

Cadrul normativ implică partajarea garanţiilor guvernamentale pentru casele gata finalizate, până la 1 ianuarie 2010, unde va fi un plafon mai mic de garanţii guvernamentale în comparaţie cu cele din anul 2009. Pe de altă parte, cadrul normativ mai implică suplimentarea plafonului de garanţii pentru cei care construiesc locuinţe de la zero.

"Nu vom exclude în totalitate nici posibilitatea de a cumpăra în continuare locuinţe care au fost terminate şi construite până la 1 ianuarie 2010, dar plafonul de garanţii va fi mai mic", a declarat premierul.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va continua primirea şi analizarea dosarelor de garantare pe tot parcursul anului, până la epuizarea plafonului realocat anului 2010, de aproximativ 500 milioane euro.

Condiţia impusă de lege pentru eligibilitatea dosarului de garantare este ca antecontractele de vânzare-cumpărare să se încheie în formă autentică sau sub semnătură privată, până la 15 februarie 2010.

Sorin Popa, BRD: "Prima Casă - creditul care a relansat economia"

Sorin Popa, directorul general adjunct al BRD, a declarat, ieri, că programul "Prima Casă" a fost o iniţiativă bună la momentul iniţial, este creditul care a relansat economia românească. Domnia sa a precizat: "Dacă programul va continua pe acest format ar fi bine". Domnul Popa este de părere că CEC Bank sau EximBank pot merge pe acest format pentru că sunt bănci de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb