Generali va plăti 203 milioane de dolari pentru activele Axa din Grecia

G.U.
Companii / 4 ianuarie 2021

Generali va plăti 203 milioane de dolari pentru activele Axa din Grecia

Assicurazioni Generali SpA a achiziţionat operaţiunile din Grecia ale companiei franceze de asigurări Axa SA, ca parte a planului de a-şi extinde activitatea în Europa pe segmentul asigurărilor generale şi de sănătate, transmit Reuters şi Bloomberg, conform Agerpres.

Grupul italian de asigurări va plăti 165 de milioane de euro (203 milioane de dolari) pentru Axa Grecia şi a anunţat de asemenea extinderea acordului de distribuţie între Axa şi Alpha Bank AE cu 20 de ani, după actuala dată a expirării - martie 2027.

În prezent, Axa vinde produse de asigurări în Grecia printr-un acord de distribuţie pe termen lung cu Alpha Bank, astfel încât renegocierea parteneriatului a reprezentat un pas cheie în vederea finalizării acordului cu Generali, notează sursa citată.

Tranzacţia dintre Generali şi Axa ar urma să fie finalizată în trimestrul doi din 2021, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

În 2019, AXA Grecia a raportat prime brute de asigurare în valoare de aproximativ 168 milioane de euro. Axa este al doilea mare asigurător european, fiind depăşit de grupul german Allianz.

În noiembrie, directorul general al Generali, Philippe Donnet, anunţa că firma are la dispoziţie 2,50 miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii (M&A), informează Agerpres.

"Prioritatea noastră în domeniul M&A în sectorul asigurărilor este Europa, în timp ce pe segmentul gestionării activelor ne uităm la SUA şi Asia", a declarat Philippe Donnet.

Generali, prezent şi în România, este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări şi management al activelor. Înfiinţat în 1831, este prezent în 50 de ţări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Cu aproape 72.000 de angajaţi care deservesc 61 de milioane de clienţi, grupul deţine o poziţie de top în Europa şi o prezenţă în creştere în Asia şi America Latină.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb