Genezio ridică o rundă de 2 milioane de dolari pentru a crea instrumente adaptate viitorului programării într-un context schimbat pentru totdeauna de Inteligenţa Artificială generativă

A.F.
Companii / 5 aprilie

Genezio ridică o rundă de 2 milioane de dolari pentru a crea instrumente adaptate viitorului programării într-un context schimbat pentru totdeauna de Inteligenţa Artificială generativă

Genezio, un startup lansat în 2023 pentru a crea instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicaţii, a obţinut o rundă pre-seed de 2 milioane de dolari, condusă de Gapminder Ventures. Genezio va utiliza suma pentru a implementa strategia de lansare pe piaţă şi pentru a dezvolta funcţii pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicaţii web, mobile, blockchain, AI şi de automatizare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, aceasta este prima investiţie a Gapminder Ventures prin cel de-al doilea fond (GapMinder Fund II). Investiţia a fost realizată împreună cu Underline Ventures şi un grup de angel investors.

Genezio reuneşte o parte din fosta echipă de conducere de la VectorWatch şi Fitbit: antreprenorul în serie Andrei Pitis în calitate de CEO, Bogdan Ripa - fost manager UiPath - în calitate de Chief Product Officer şi Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.

Aceştia s-au reunit uniţi de convingerea că instrumente precum Copilot şi ChatGPT vor ajuta programatorii să scrie cod, iar aşteptările lor faţă de platformele cloud se vor schimba radical. Ideea de la care au pornit cei patru cofondatori a fost de a construi o platformă care să ofere o abordare mai simplă codării şi implementării, facilitând generarea de cod atât pentru Large Language Models (LLM), cât şi pentru front-end şi back-end. Acest lucru va reduce timpul de lansare pe piaţă şi costurile pentru cloud.

O aplicaţie simplă poate fi scrisă şi implementată în câteva ore în loc de zile

În ultimele trei luni, mii de dezvoltatori au folosit platforma aflată în versiune beta. Mulţi dintre aceştia au raportat reducerea timpului de lansare pe piaţă a aplicaţiilor lor, uneori cu un ordin de mărime. De asemenea, aceştia au afirmat că durează cinci minute de la început până la crearea primei linii relevante de cod şi două minute pentru a-şi trece aplicaţia în producţie. Astfel, adăugând timpul necesar pentru a genera codul cu LLM, o aplicaţie simplă poate fi scrisă şi implementată în câteva ore în loc de zile.

"Genezio va salva timp preţios pentru milioanele de dezvoltatori din viitor, ce folosesc Inteligenţa Artificială. Această platformă robustă pentru dezvoltare, cu un mecanism de apelare type-safe, maximizează productivitatea dezvoltatorilor şi reduce semnificativ numărul de bug-uri. Programatorii viitorului vor utiliza LLM-urile pentru a genera cod, în timp ce Genezio se va ocupa de restul - implementare, testare şi deployment într-un mod eficient şi scalabil", a declarat Andrei Pitiş, CEO şi cofondator Genezio.

Conducerea Genezio se aşteaptă să extindă baza de utilizatori prin creşterea investiţiilor în marketing pentru a ajunge la mai mulţi programatori de pe pieţele lor ţintă (ţările vorbitoare de limba engleză). De asemenea, startup-ul investeşte în programe de formare a partenerilor furnizori de soluţii pentru a contribui la creşterea vânzărilor în companii.

"Genezio funcţionează pe baza unei schimbări de paradigmă - produsele şi serviciile lor sunt transformatoare în domeniul instrumentelor pentru programatori. Viziunea şi tehnologia de ultimă generaţie ajută dezvoltatorii şi companiile să accelereze radical implementarea unor modalităţi noi şi complet automatizate de testare şi livrare a propriului cod", a afirmat Cosmin Ochişor, Partener - Gapminder Ventures.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb