Geoană: "Când auziţi de exerciţii militare să nu vă îngrijoraţi"

T.B.
Politică / 20 ianuarie

Geoană: "Când auziţi de exerciţii militare să nu vă îngrijoraţi"

Adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană, transmite populaţiei din ţările membre ale Alianţei să nu se îngrijoreze atunci când aude despre exerciţii militare ample ale trupelor ţărilor membre, el explicând că "cea mai bună apărare este descurajarea unui potenţial adversar", potrivit news.ro. Afirmaţia lui Geoană a fost făcută în contextul în care acesta discuta despre cel mai mare exerciţiu militar al NATO din 1988 încoace - Steadfast Defender 24, relatează sursa citată.

Ppotrivit sursei menţionate "Când auziţi de exerciţii, să nu deveniţi preocupaţi. E bine că facem acest lucru pentru că cea mai bună apărare este descurajarea unui potenţial adversar. Ceea ce sper pentru România, vorbesc acuma ca român, este ca din această investiţie mai mare (...) să putem să asistăm la o renaştere a industriei de apărare şi de dublă întrebuinţare în România. E păcat să nu încerci să creezi joburi, să nu creezi un ecosistem de inovare şi în jurul zonei de apărare. Suntem un miliard de oameni în NATO, suntem cea mai mare alianţă din istoria umanităţii şi cred că suntem cu toţii bucuroşi că suntem în NATO", a afirmat Mircea Geoană la evenimentul de lansare a cărţii sale "Bătălia pentru viitorul României", care a avut loc, sâmbătă, la Ploieşti.

Acesta mai spune că, în ultimele aproape trei decenii, România a "colectat ceea ce se numeşte dividendele păcii" şi subliniază nevoia de investiţii în domeniul apărării, relatează news.

NATO a anunţat, joi, lansarea unui vast exerciţiu militar, Steadfast Defender 24, cel mai important "de decenii", care se va desfăşura timp de mai multe luni de zile şi la care vor lua parte 90.000 de militari din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, vizând să arate că-şi poate apăra teritoriul până la frontiera cu Rusia, conform sursei precizate.

Acest exerciţiu, potrivit news "va arăta că NATO poate desfăşura şi susţine operaţiuni complexe în mai multe domenii, timp de mai multe luni, pe o suprafaţă de mii de kilometri, din Marele Nord şi până în Europa Centrală şi în orice condiţii", anunţă orgzanizaţia, din care fac parte 31 de state.

Trupe urmează să fie desfăşurate în întreaga Europă - până la sfârşitul lui mai -, într-un "scenariu al unui conflict emergent cu un adversar cvasiegal", conform NATO, transmite sursa.

Potrivit noilor planuri-cadru de apărare ale Alianţei, principalii săi adversari sunt Rusia şi organizaţii teroriste, informează sursa indicată.

"Alianţa îşi va demonstra capacitatea de a consolida zona euro-atlantică printr-o deplasare transatlantică de forţe din America de Nord", anunţă Christopher Cavoli, precizează news.ro.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Japonia ,Coreea de sud ,Canada vor oferi si ele armament si importante sume de bani Ucrainei .Industria de aparare a UE va intra in regim de razboi . Franta si Germania intra si ele in formula de razboi fiind obligate sa participe spre a ajuta Israel si Ucraina .R Rusia trebuie tinuta pe loc iar Prietenii(organizatiile teroriste) ei din Orientul Mijlociu trebuie eliminati .Chiar azi Israel a ucis un numar important de gardieni ai revolutiei la Damasc . China nu are incotro si trebuie sa se decupleze de Rusia ce va ramine singura in fata tuturor .

    1. ...

      Occidentul este deja marginalizat si la ONU dar si pe plan economic. Europa este in faliment si intra in depresie economica. Asta este realitatea. Ce spui tu este o fantezie care nu se va intampla.

      Foarte bine spus.

      Te pricepi la economie ca Sosoaca la politica!!!

    Bine că nu a zis că apărarea cea mai bună este atacul, ci doar descurajarea. Mă aștept la orice.

    După ce i-au băgat în ciocolată până-n gât pe ucrainenii simpli cu ideea ca Ucraina să fie stat NATO, asta de ani de zile, acum toți o țin langa cu economia de război. 

    Au forțat un război proxi între americani și ruși și știau că se va ajunge la asta, nenorocind cu cinism o țară și făcând UE să devină o caricatură, o Europă paiață a SUA.  

    Si acum, vezi Doamne, toți sunt speriați că vine Trump și Europa trebuie să susțină singură acest nenorocit război fratricid.

    Oricum se va încheia și vor trebui să-și găsească altă jucărie. 

    Acele recuperari dupa distrugerile carpet bombing anglo american dupa WWII, zise dividendele pacii se datoreaza unor lideri europeni politici luminati care au negociat reducerea urii si razbunarii de dupa razboi prin Comunitatea carbunelui si a otelului. Aceasta a evoluat in Uniunea Europrana, tratatele acestea au refacut Europa, care arata ca Mariupol sau alte orase din est Ucraina la sfarsitul WWII Europa s a reconstruit prin plan Marshal dar cu munca si suferintele europenilor. Prin tot ce s a facut in ultimii 2 ani, tot avansul democratic si institutional in Europa s a pierdut, lumea e din nou divizata in blocuri care se inarmeaza. Dupa toate aceste necazuri la care Geoana a fost parte prin pozitia sa, pledeaza pentru avansul spre extinderea razboiului, ca sa readuca Europa inapoi la campurile de ruine!. Ucraina s a inarmat 8 ani, a ajuns la armata de 700 000 oameni, tot ca sa.... descurajeze! Recomand tuturor sa vada cum arata 20% din Ucraina, adica estul ei, dupa toata arhitectura de securitate turuita de Geoana! Noi vrem pace!

    ...

    De fel ce zice Politicianul e opusul in 6 luni.

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb