George Maior: "Acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat în România şi în alte state"

Politică / 10 mai 2015

George Maior: "Acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat în România şi în alte state"

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii George Maior a afirmat, într-un interviu, că în ultima vreme acţiunile spionilor ruşi s-au intensificat atât în România, cât şi în alte state.

Întrebat de aceste acţiuni, Maior a răspuns: "Nu numai în România. Dacă observaţi recente rapoarte venite din Polonia, de exemplu ale Serviciului Intern polonez, privind activităţile de informaţii ale Rusiei pe teritoriul Poloniei, s-a precizat clar că s-au intensificat cantitativ şi calitativ, ceea ce s-a întâmplat şi în România, şi în alte state cu intenţia de a culege informaţii privind orientarea politică şi strategică a ţării".

"Să nu uităm şi scutul antirachetă, o foarte mare preocupare a Rusiei faţă de această dezvoltare, cu intenţia chiar de a genera anumite influenţe în ceea ce priveşte politica Rusiei în aceste state", a spus Maior la Pro Tv.

Întrebat de unde îşi pot obţine spionii ruşi informaţiile, Maior a răspuns că de la diverşi oameni din politică şi din instituţii.

"Sarcina unui serviciu de contraspionaj este să avertizeze, să preîntâmpine asemenea acţiuni şi spun că SRI face o treabă bună din punctul de vedere al controlului informaţional al acestor situaţii. A fost un caz acum câţiva ani când serviciile ruseşti, în colaborare, culmea, cu cele ucrainene de atunci, au reuşit să penetreze elemente din cadrul Ministerului Apărării. S-a lăsat şi cu condamnări atunci şi cu expulzări de diplomaţi ruşi şi ucraineni", a precizat fostul director SRI.

George Maior a menţionat că Serviciul românesc reuşeşte să aibă o cunoaştere bună a ceea ce se petrece şi o capacitate de contraofensivă, existând o colaborare foarte bună şi cu SUA, şi cu alte servicii din Europa, în special cu Marea Britanie.

Potrivit lui Maior, spionii ruşi încearcă să influenţeze în primul rând poziţionări ale diverselor state UE, nu doar România, precum şi decizii cât mai favorabile Rusiei, inclusiv la nivelul Uniunii Europene. "Influenţând pe interese, de exemplu economice sau strategice ruseşti, încearcă să influenţeze aceste decizii ale UE", a menţionat fostul şef SRI.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Despre acest comentariu pe care o să îl fac. "Mixed feelings"... pentru că după ce o să îl public s-ar putea îndreptat eroarea.

    BRAVO Bursa. Mă unge pe inimă că telectualul Maior, un alarmist care de unul singur propaga o politică externă antinațională (prin ostilitatea sa impotriva Rusiei, lucru pe care el, din poziția lui, nu trebuia să o facă - un idiot sau plătit de CIA), este deja istorie. Ați pus poza lui Hellvig într-un articol despre Maior. Mă bucur nespus și sunt extrem de sincer. Păcat de Hellvig - poate nu merita dezonoarea asta. 

    1. Erate:

      *s-ar putea îndrepta eroarea

      * din pozitia lui, nu trebuia să îl facă 

      Mulţumim pentru sesizare, am remediat eroarea.

      ... mai beau o gură de bere...

    Maior a răspuns: "Nu numai în România. Dacă observați recente rapoarte venite din Polonia, de exemplu ale Serviciului Intern polonez, privind activitățile de informații ale Rusiei pe teritoriul Poloniei, s-a precizat clar că s-au intensificat cantitativ și calitativ, ceea ce s-a întâmplat și în România, și în alte state cu intenția de a culege informații privind orientarea politică și strategică a țării".  

    Asa de vigilenti sunt ofiterii/acoperitii/descoperit ii serviciului? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb