GERMANIA: Poliţia, în alertă pentru găsirea sirianului suspectat de pregătirea unui atentat

Mina Irina
Internaţional / 9 octombrie 2016

Poliţia, în alertă pentru găsirea sirianului suspectat de pregătirea unui atentat

Securitatea este sporită în Berlin

----

Actualizare 13:18

Poliţia germană continua să se afle în stare de alertă pentru găsirea sirianului de 22 de ani suspectat de pregătirea unui atentat cu bombă şi în a cărui locuinţă din Chemnitz, estul ţării, a fost găsit un exploziv foarte periculos, relatează AFP.

În acest context, autorităţile au întărit măsurile de securitate pe cele două aeroporturi din Berlin şi în gările capitalei, aflată de 260 km nord de Chemnitz.

"Teama de terorism cuprinde toată Germania!", a titrat duminică Bild, pe site-ul publicaţiei.

Avertizate în legătură cu un pericol iminent de serviciul de informaţii interne care îl supraveghea pe sirian, forţele de ordine au pătruns sâmbătă în locuinţa socială ocupată de acesta la Chemnitz.

Conform poliţiei, au fost găsite "mai multe sute de grame dintr-o substanţă explozivă mult mai periculoasă decât TNT", "o mică cantitate din substanţa respectivă putând provoca pagube enorme".

Potrivit postului public ZDF şi cotidianului local din Chemnitz, Freie Presse, este vorba despre TATP, substanţa explozivă preferată de jihadiştii din Statul Islamic şi utilizată de atentatorii sinucigaşi de la Paris, din noiembrie 2015, şi de la Bruxelles, în luna martie.

Poliţia nu a putut însă preciza dacă suspectul a fugit sau nu cu o parte din exploziv şi, deci, dacă atentatul a fost dejucat sau riscul persistă. "Trebuie să plecăm de la principiul că această persoană reprezintă un pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Tom Bernhardt.

Conform unor relatări din presă, sirianul ar fi în contact cu organizaţia jihadistă Stat Islamic, transmite sursa citată.

(M.I.)

--------

Trei bărbaţi arestaţi în operaţiunea poliţiei din oraşul Chemnitz

Trei bărbaţi au fost arestaţi în cadrul operaţiunii de amploare a poliţiei desfăşurate sâmbătă în oraşul Chemnitz, estul Germaniei, care vizează găsirea unui sirian suspectat de plănuirea unui atentat cu bombă, relatează DPA.

Cei trei sunt suspectaţi că ar avea legături cu sirianul Jaber Albakr suspectat de planificarea atacului, care a fugit în timpul raidului poliţiei.

Doi bărbaţi au fost arestaţi la gara din centrul oraşului, iar cel de-al treilea în apropierea apartamentului vizat de forţele speciale ale poliţiei, conform sursei citate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb