Germania sprijină reglementări mai dure în privinţa furnizorilor de echipamente de telecomunicaţii

M.I.
Internaţional / 13 februarie 2019

Germania sprijină reglementări mai dure în privinţa furnizorilor de echipamente de telecomunicaţii

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, şi-a exprimat sprijinul faţă de propunerea de reformare a legislaţiei privind telecomunicaţiile în Germania, pentru a întări cerinţele de securitate pentru furnizorii străini de echipamente, a anunţat marţi grupul de presă RND, transmite Reuters.

Intervenţia lui Seehofer sporeşte probabilitatea ca Germania să înăsprească supervizarea Huawei Technologies, pe fondul presiunilor SUA de a exclude compania chineză de pe piaţa sa de telecomunicaţii.

Cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, dar guvernele din mai multe ţări sunt îngrijorate că autorităţile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de Huawei pentru spionaj.

Citându-i pe participanţii la o reuniune a coaliţiei aflată la guvernare, RND susţine că scopul lui Seehofer este să aibă un control mai bun asupra Huawei şi nu să interzică compania.

Cel mai bun mod în vederea realizării acestui obiectiv ar fi amendarea articolului referitor la securitatea reţelelor din legislaţia privind telecomunicaţiile în Germania. Acest articol se va aplica tuturor furnizorilor de echipamente şi nu va fi văzut ca un răspuns direct către Huawei, au declarat pentru RND surse din coaliţia aflată la guvernare.

Poziţia lui Seehofer este extrem de importantă deoarece ministerul pe care îl conduce supervizează Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI), care, împreună cu Autoritatea federală de reglementare a reţelelor vor supraveghea licitaţia pentru reţelele 5G, unde participă şi compania chineză.

Oficialii germani sunt îngrijoraţi că vor fi nevoiţi să prezinte o bază legală în cazul în care decid să blocheze accesul Huawei la licitaţie.

Luna trecută, Deutsche Telekom avertiza că interzicerea echipamentelor Huawei ar întârzia cu doi ani dezvoltarea în Europa a reţelelor 5G.

În analiza sa internă, Deutsche Telekom susţine că reţelele 5G trebuie construite pe baza actualei infrastructuri 4G, care se bazează deja în mare parte pe echipamente Huawei. În aceste condiţii, dacă echipamentele Huawei vor fi interzise în totalitate, companiile de telefonie vor fi forţate să elimine toate echipamentele furnizate anterior de firma chineză, ceea ce ar putea costa industria de telefonie multe miliarde de euro, susţin sursele.

Guvernele din Germania şi alte state europene analizează dacă să introducă sau nu restricţii împotriva echipamentelor Huawei. Aceasta, în condiţiile în care Statele Unite au anunţat o lungă listă de capete de acuzare împotriva responsabilei grupului Huawei, aflată în centrul unei dispute diplomatico-judiciare, dar şi a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor, în două dosare care riscă să crească tensiunile dintre Washington şi Beijing.

Analiza internă realizată de Deutsche Telekom arată starea de nervozitate care există în industria de telecomunicaţii cu privire la măsurile guvernelor care ar putea perturba planurile operatorilor privind introducerea noilor reţele 5G. Huawei a devenit un furnizor important pentru operatorii europeni de telefonie, pe măsură ce aceştia se pregătesc să cheltuiască miliarde de euro pentru lansarea de reţele 5G.

Eliminarea echipamentelor Huawei din Europa nu va fi uşor de făcut, întrucât majoritatea operatorilor de telefonie a comandat echipamente de la firma chineză. Deutsche Telekom a instalat sisteme Huawei în câteva dintre miile sale de turnuri de telefonie mobilă. În plus, tehnologia firmei chineze formează coloana vertebrală pentru unele din produsele cloud ale grupului german.

Luna trecută, grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator mondial de telefonie mobilă, a anunţat că va lua o "pauză" cu introducerea de echipamente Huawei în centrul reţelelor sale, până când ţările occidentale îşi vor soluţiona îngrijorările cu privire la activităţile grupului chinez. Directorul general de la Vodafone, Nick Read, a declarat că dezbaterile cu privire la Huawei se desfăşoară la un nivel "mult prea simplist", adăugând că grupul chinez este un jucător important pe piaţa echipamentelor de telecomunicaţii, dominată de trei companii (Huawei, Nokia şi Ericsson).

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Grupul controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb