GERMANIA: Vânătoare de nazişti cu Nazi Shazam

F.A.
Internaţional / 13 decembrie 2013

Vânătoare de nazişti cu Nazi Shazam

Poliţia germană (Bundespolizei - BPOL) a dezvoltat o aplicaţie pentru telefonul inteligent (smartphone), similară cu Shazam, despre care crede că va fi utilă în depistarea naziştilor din ţară, transmite Der Spiegel.

Aplicaţia, denumită "Nazi Shazam", este gândită pentru identificarea cântecelor extremei drepte, atât de pe Internet, cât şi din adunări publice, prin recepţia unor scurte fragmente din acestea. Potrivit BPOL, muzica, în special cea rock, este principalul instrument prin care naţional-socialiştii germani contemporani atrag minorii în rândurile lor.

Miniştrii de Interne din toate cele 16 landuri se vor întâlni pentru a discuta metoda propusă de poliţia regională din Saxonia. Datorită acestei inovaţii, considerată ieftină şi eficace, BPOL poate interveni dacă muzica răsună în cursul unor mitinguri neo-naziste.

Anul trecut, autorităţile federale din Germania au trecut la index 79 de melodii cu versuri naţional-socialiste sau rasiste. Arhiva astfel constituită ajută la impunerea interdicţiei de vânzare către minori a cd-urilor cu astfel de piese. În 2004, mai multe grupuri de extremă dreaptă au încercat să atragă minori, oferindu-le CD-uri în incinta unor şcoli şi centre de tineret. Deşi, în general, muzica nazistă este cunoscută drept "rechtsrock" ("rock-ul dreptăţii"), genurile ei variază de la punk şi heavy metal până la folk şi hip-hop. Naţional-socialiştii deja au încetat să difuzeze piesele trecute la index, încurajând, în schimb, compunerea de noi cântece, cu mesaj anti-sistem mai vast din punct de vedere ideologic.

Cu toate acestea, nu este clar dacă miniştrii de interne ai landurilor vor adopta sistemul, întrucât ar putea intra în conflict cu legea ce reglementează supravegherea audio.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb