Globalworth a obţinut o finanţare de 180 de milioane de euro

Mina Irina
Companii / 31 mai 2016

Globalworth Real Estate Investments Ltd. (AIM: GWI), companie de investiţii în real-estate prezentă în România, anunţă semnarea unei tranzacţii de obligaţiuni garantate, pe o perioadă de trei ani, în valoare de 180 de milioane de euro, subscrise integral de Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) prin filiala sa CPPIB Credit Investments Inc. şi fonduri de investiţii gestionate de Cairn Capital. Acesta din urmă a avut calitatea de coordonator al emiterii de obligaţiuni, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Astfel, CPPIB a investit 150 de milioane de euro iar Cairn Capital, 30 de milioane de euro.

Sumele rezultate din tranzacţionarea obligaţiunilor vor fi îndreptate către refinanţarea unei datorii de 100 de milioane de euro acordată de fonduri de investiţii gestionate de York Capital şi Oak Hill Advisors în 2015 precum şi către refinanţarea a 3 facilităţi de credit acordate către 3 filiale din România ale Globalworth.

Obligaţiunea este listată la bursa Channel Islands şi este garantată cu patru dintre activele imobiliare ale companiei Globalworth. Prin această tranzacţie, costul mediu al finanţării se reduce de la 6,2% la 5,3%.

Finalizarea emisiunii de obligaţiuni depinde de respectarea unor condiţii precedente specifice, care vor fi îndeplinite în scurt timp.

"Sprijinul obţinut din partea unor investitori de calibru în domeniul imobiliar precum CPPIB reprezintă o recunoaştere imensă a valorii Globalworth şi a poziţiei noastre pe piaţă. Am construit un portofoliu de proprietăţi de care suntem mândri şi vom continua să investim cu încredere oriunde vedem potenţial pentru a ne consolida poziţia de lider printre investitorii regionali. Globalworth are o prezenţă locală puternică şi o expertiză demonstrată, ceea ce ne permite sa profităm de oportunităţile de investiţii care apar", a declarat Dimitris Raptis, cofondator, Deputy Chief Executive Officer şi Chief Investment Officer al Globalworth.

CPPIB este o organizaţie specializată în managementul investiţiilor care investeşte fondurile excedentare ale Canada Pension Plan (CPP) pentru a plăti beneficiile curente în numele a 19 milioane de contributori şi beneficiari. Cu sediul în Toronto şi birouri în Hong Kong, Londra, Luxemburg, Mumbai, New York şi Sao Paolo, CPPIB este condus independent faţă de Canada Pension Plan. La 31 martie 2016, fondurile CPP erau de 278,9 miliarde de dolari canadieni.

Cairn Capital este o companie cu sediul la Londra fondată în 2004, care oferă servicii complete de management al activelor de credit, consultanţă şi restructurare valori mobiliare. Cairn Capital are la dispoziţie 11,8 miliarde de dolari, dintre care 2,1 miliarde de dolari reprezintă active gestionate la nivel discreţionar, conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb