"Grawe" România şi-a sporit afacerile cu 26%

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 mai 2008

Grawe România a afişat prime brute subscrise de 48,42 milioane lei (13,1 milioane euro) în primul trimestru din acest an, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă din 2007, pe fondul creşterii valorii medii a primelor de asigurare, a declarat şeful Grawe România, Peter Kasyk, citat de NewsIn.

Societatea afişase prime brute subscrise de 15,39 milioane lei în primul trimestru din 2007.

"Compararea celor două valori nu reflectă creşterea reală, deoarece la sfârşitul lui 2007 Grawe România a schimbat, conform normelor legale în vigoare, modalitatea de raportare a valorii primelor subscrise", a mai spus Kasyk, care a adăugat că societatea a înregistrat o creştere reală de 26%.

Avansul afacerilor s-a datorat măririi volumului de vânzări, dar şi creşterii valorii medii a primelor de asigurare. Compania a plătit daune în valoare de 1,28 milioane lei în primele trei luni ale acestui an, faţă de 737.403 lei în aceeaşi perioadă din 2007.

"Pentru anul 2008, preconizăm o majorare cu cel puţin 30% a volumului de prime subscrise faţă de rezultatele anului 2007, până la 131,82 milioane lei", a arătat Kasyk.

Compania a afişat anul trecut o valoare a primelor brute subscrise de 101,4 milioane lei (30,4 milioane euro) şi a plătit daune de 4,3 milioane lei (1,3 milioane euro).

"Dorim să menţinem aceeaşi politică de creştere sigură şi constantă a veniturilor din prime şi a portofoliului de clienţi prin lansarea de noi produse de asigurare şi prin creşterea acoperirii regionale la nivelul agenţiilor proprii de vânzare", a mai spus şeful Grawe România.

El a precizat că 95% din portofoliul companiei este reprezentat de asigurările clasice de viaţă cu capitalizare.

Kasyk a adăugat că, până la sfârşitul anului, Grawe România intenţionează să investească 5 milioane euro pentru ridicarea unei clădiri de birouri în Bucureşti cu scopul de a-şi extinde activitatea, dar şi pentru a închiria o parte din imobil.

În prezent, societatea Grawe România are un capital social de 28,48 milioane lei şi este controlată de companii austriacă de asigurări Grazer Wechselseitige Versicherung AG, care deţine 99,98% din capital.

Grawe România Asigurare SA şi-a început activitatea în anul 2000, când gupul financiar austriac Grawe a decis intrarea pe piaţa românească a asigurărilor de viaţă.

În prezent, compania Grawe îşi desfăşoară activitatea prin intermediul brokerilor specializaţi şi a forţei proprii de vânzare şi are şase agenţii în Bucureşti şi o reţea de unităţi în 19 judeţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb