Green Deal: Timmermans respinge apelul lui Macron pentru o "întrerupere" în tranziţia verde

M.S.
Internaţional / 4 iunie 2023

Green Deal: Timmermans respinge apelul lui Macron pentru o "întrerupere" în tranziţia verde

Contra apelului pentru o pauză reglementară în constrângerile ecologice, formulat de presedintele francez Emmanuel Macron, vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, se opune oricărei întreruperi în tranziţia verde, conform relatarii Euractiv.

Timmermans subliniază faptul că nu există timp de pierdut în lupta împotriva schimbărilor climatice şi riscul de "ecocid" care ameninţă supravieţuirea umanităţii.

El avertizează că manipularea dezbaterii privind schimbările climatice alimentează conflictele culturale în cadrul UE.

Timmermans îndeamnă la o abordare de "buni strămoşi" pentru a proteja mediul în beneficiul generaţiilor viitoare şi se opune impasului din Parlamentul European privind Legea pentru restaurarea naturii, subliniind importanţa protejării naturii pentru succesul Pactului Verde European.

Propunerea legislativă urmăreşte protejarea ecosistemelor şi speciilor prin promovarea habitatelor sănătoase şi reducerea impactului fenomenelor meteorologice extreme.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "nu există timp de pierdut în lupta împotriva schimbărilor climatice",

    dar minele de carbule/lignit cu centralele aferente redeschise MASIV, 

    in Germania si Polonia + TANCHERELE "BOMBE ECOLOGICE" cu care

    se aduce gaz lichefiat din USA, totul este "VERDE" ca si politicienii verzi  

    Lucrez intr-o multinationala care si-a propus o reducere a gazelor cu efect de sera. A investit ceva bani, a anuntat pe bursa ca va face, va drege.... Stiti cat a reusit sa reduca in 2022, fata de 2021? 1%.... Atat.... UNUL LA SUTA.

    Atat mimeaza ca fac multinationalele si industria. Iar populatiei i se cere sa se spele cu un prosop ud, sa stea in frig (iarna) sau cald (vara). Sa mearga pe jos si sa ceara mai putini bani de la angajatori.... 

    Numai in Europa nu se poate inversa rendul actual.Facem eforturi peste posibilitati (numai unii ) iar mareamasa a planetei can neglijaza problemele ecologice.

    Acesti criminali distrug economic europa cat de retardat trebuie sa fii ca să zici ca salvezi planeta cand marea majoritate al țărilor lumii poluează in continuare măsurile de protecție a mediului luate de UE sunt zero barat cu privire la salvarea lumii dar vor băga Europa în faliment,halo prostimea din Europa treziți vă și dați jos acești șmecheri de politicieni fiindcă in câțiva ani toată lumea va rade de voi când Europa va fi in faliment

    Sa lasam o lume curata generatiilor viitoare. Chiar dc asta inseamna un pic de sacrificiu din partea fiecaruia, strange dupa tine cand mergi la picnic, in special plasticul, mai mergi cu bicicleta sau pe jos nu numai cu masina si pana la colt, putina economie la curent, la gaz, mai putin consum de dragul consumului, recicleaza gunoiul, cumparate in primul rand produse locale, nu cred ca-i prea mult sa faca oricine. Cine sustine ca nu-i in stare, e doar egoist, sau ceva de genul dupa mine potopul.

    1. Dar continua sa cumperi 10 tricouri pe an, 3 perechi de incaltari, conduci 30 000 km / an.

      Amice, economia minora, nesemnificativa pe care o propui nici nu misca acul schimbarilor planetare. Asta probabil pentru ca ai 25 de ani. Daca ai avea in jurul 50, atunci ai sti cum era lumea inaintea aparitiei curentului economic "consumerism" care aseaza "consumul privat" ca pilon de crestere economica (acum unicul, altceva nu mai exista). Daca tot nu intelegi, asculta si citeste Puya, Stele Cazatoare. Lumea de dinaintea devenirii "consumerismului" ca element unic de strategie economica, polua mai putin, manca mai sanatos. 

      Ori esti dispus sa iti reduci consumerismul cu 50-70%, ori ne lasi in pace cu sfaturile inutile. 

      Egoism. Economia ce am propus-o inmultita cu 8 miliarde de oameni cu siguranta ca va misca acul. Si am 47 de ani, atat ca nu ma gandesc, "dupa mine potopul". Cum din pacate gandeste majoritatea. O schimbare minora poate fi urmata de inca o schimbare minora si tot asa. Nu suntem toti elon musk, dar fiecare poate face ceva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb