Grevă la Alitalia, în 6 septembrie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iulie 2019

Grevă la Alitalia, în 6 septembrie

O grevă de 24 de ore va fi declanşată de piloţii şi însoţitorii de zbor ai companiei aeriene Alitalia la data de 6 septembrie, mişcarea fiind amânată astfel faţă de ziua de 26 iulie, când ar fi trebuit să aibă loc potrivit planului iniţial.

Sindicatele au luat decizia amânării grevei în urma solicitărilor în acest sens lansate de autoritatea de reglementare şi Ministerul Transporturilor de la Roma.

Săptămâna trecută, ministerul a îndemnat ca greva care ar fi urmat să aibă loc vineri să se desfăşoare într-un interval de numai patru ore, nu de 24, conform agenţiei de ştiri italiene ANSA.

În luna curentă, Ferrovie dello Stato - societatea naţională de căi ferate din Italia - a ales compania italiană de infrastructură Atlantia drept partener în consorţiul de investitori care va salva operatorul naţional de transport aerian Alitalia. În acest demers, Atlantia se va alătura Ferrovie, Ministerului de Finanţe de la Roma şi companiei aeriene americane Delta. Părţile vor injecta un capital de aproximativ un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) în operatorul de transport aerian Alitalia.

Atlantia are în plan să cumpere o participaţie de 35-40% din operatorul de transport aerian Alitalia, printr-o investiţie de aproximativ 300-400 de milioane de euro. Ferrovie şi Ministerul Finanţelor vor deţine, împreună, 50% din compania aeriană, iar Delta vrea să achiziţioneze circa 10-15% din aceasta.

Oferta angajantă şi business planul pentru Alitalia ar putea fi finalizate în septembrie, conform unei surse apropiate situaţiei, citată de Reuters.

Alitalia, companie care a obţinut profit numai de câteva ori în istoria sa, a fost pusă sub administrare specială în 2017, după ce personalul a respins un plan de reducere a locurilor de muncă şi a salariilor. Ca parte a procesului de administrare, guvernul a căutat cumpărători pentru companie, în vederea salvării acesteia.

În februarie anul curent, autorităţile de la Roma au exclus varianta naţionalizării Alitalia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb