Grupul britanic SCC şi-a inaugurat filiala din Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 octombrie 2008

Unul dintre cei mai importanţi investitori britanici din România, compania SCC, şi-a inaugurat filiala ieşeană. SCC Service România SRL face parte din SCC, ramură specializată pe servicii de infrastructură, servicii şi soluţii IT a grupului SCH, cel mai mare grup de companii private din Europa. "Pentru deschiderea unei noi filiale a acestui grup, au fost analizate oportunităţile oferite de oraşe din India, precum şi din state nou intrate în Uniunea Europeană. Iaşiul a fost preferat pentru că are un potenţial de forţă de muncă foar­te bine pregătită, în domeniul IT, cu precădere. Am convingerea că şi alte firme din Marea Britanie vor urma exemplul SCC Service şi se vor implica în mediul economic ieşean. Din punctul de vedere al investiţiilor străine, Iaşiul devine o ţintă tot mai atractivă pentru companiile străine. Suntem gata să facilităm accesul autorităţilor locale la expertiza britanică în diverse domenii în care Marea Britanie excelează", a declarat Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, prezent la deschiderea filialei ieşene a SCC Service.

SCC este prezentă de trei ani în Româ­nia şi şi-a început activitatea sub forma unui centru de asistenţă pentru clienţii grupului din diverse ţări europene ca Italia, Franţa, Olanda şi Marea Britanie. Compania are o experienţă de peste 30 de ani şi realizează venituri anuale de peste 3,5 miliarde de euro, ceea ce o plasează pe locul cinci în topul companiilor private din Marea Britanie. Compania are peste 7.000 de angajaţi care activează în nouă ţări europene şi furnizează servicii pentru circa un milion de utilizatori. SCC este prezentă în Marea Britania, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, România şi Spania.

Pentru SCC România lucrează în prezent 100 de persoane, implicate în servicii de achiziţie, vânzare, suport tehnic, monitorizare şi configurare de soluţii. "Printre beneficiarii serviciilor pe care le realizăm la Iaşi se numără Dolce&Gabbana, Gucci sau Prada. De asemenea, intenţionăm să lansăm la Iaşi şi alte produse şi servicii utilizate în Europa de Vest, tehnologii care nu au fost încă exploatate în Româ­nia", a declarat Sir Peter Rigby, fondatorul şi directorul general al companiei.

Societatea îşi propune ca în următoarele 18 luni să-şi mărească echipa cu încă 250 de angajaţi, selectaţi din rândul celor mai buni absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Iaşi. Conform declaraţiilor oficialilor acestei companii, Iaşiul este un punct de plecare în expansiunea afacerii, SCC planificându-şi, pe termen mediu, să se extindă teritorial atât în Moldova, cât şi în restul ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb