Grupul Enel, confirmat în indicii de sustenabilitate Euronext Vigeo

Adina Lateş
Companii / 2 decembrie 2015

Grupul Enel a fost confirmat în indicele Euronext Vigeo - World 120, care listează cele mai sustenabile 120 de companii cu cea mai mare capitalizare free-float în Europa, America de Nord şi regiunea Asia Pacific, în decembrie 2015, informează un comunicat al companiei.

În acelaşi timp, Enel a fost confirmat în indicii regionali Euronext Vigeo Eurozone 120 şi Europe 120, care listează cele mai sustenabile companii cu cea mai mare capitalizare free-float din zona Euro şi din regiunea Europa. Enel a fost inclus în aceşti indici încă de la debutul acestora, în urmă cu peste trei ani. Filialele Enel - Endesa şi Enel Green Power - au fost incluse în Euronext Vigeo - World 120 de la finele lui 2014. Cele două companii au fost incluse în indicii Euronext Vigeo Europe 120 şi Eurozone 120, încă de la debutul acestora, în urmă cu peste trei ani.

Conform sursei citate, Vigeo întocmeşte compoziţia indicilor prin analiza a circa 330 de indicatori pentru fiecare companie, în baza a 38 de criterii, inclusiv respectul pentru mediul înconjurător; angajamentul pentru drepturilor omului şi recunoaşterea capitalului uman în companii; relaţiile cu părţile interesate; etica în guvernanţă şi afaceri; integritatea în influenţarea politicilor şi eforturile de combatere a corupţiei; şi prevenirea dumpingului social şi de mediu în cadrul lanţului de aprovizionare şi de subcontractare. Euronext Vigeo îşi actualizează criteriile de includere la fiecare şase luni, asigurându-se că acreditările de sustenabilitate acordate societăţilor incluse în indici sunt în mod constant testate pentru cele mai noi tendinţe şi evoluţii la nivel mondial.

În plus faţă de aceşti indici, grupul Enel este inclus în indici de sustenabilitate importanţi la nivel global, inclusiv Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good, STOXX Global ESG Leaders, Carbon Disclosure Leadership Index, Carbon Performance Leadership Index şi Newsweek Green Ranking.

Conform ultimului raport, fondurile responsabile social - SRI (Socially Responsible Investor) deţin 5,9% din acţiunile Enel aparţinând investitorilor instituţionali, respective 8,6% din free-float.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb