Grupul Premier Energy continua achizitiile "verzi" in Romania

T.B.
Companii / 17 aprilie

Grupul Premier Energy continua achizitiile "verzi" in Romania

Grupul Premier Energy PLC a achiziţionat prin Alive Wind Power One trei centrale eoliene şi patru locaţii suplimentare cu componente deja executate, toate situate pe raza Drânceni (judeţul Vaslui), se arată într-un comunicat al grupului, remis redacţiei.

În cursul acestei luni, Premier Energy a finalizat procedura de achiziţie a proiectelor amintite, care însumează o putere instalată totală de 18 MW. Cele patru locaţii suplimentare vor însuma, la momentul finalizării, o putere instalată totală de până la 8 MW, conform sursei.

Alive Wind Power One, controlată integral de Premier energy PLC, este societatea de proiect, înfiinţată pentru această achiziţie şi pentru a opera respectivele proiectele. Activele achiziţionate sunt prezente în domeniul producerii şi comercializării energiei electrice şi al comercializării certificatelor verzi şi sunt deţinute de Self Concept SRL, informează compania.

Potrivit sursei, "Suntem consecvenţi obiectivului anunţat, acela de a deveni o platformă regională de energie. Luna aceasta am finalizat noi achiziţii făcute în ultimele patru luni. Vom continua cu această abordare 'bullish', cum am mai spus, şi totodată consolidăm sinergiile din grup în jurul celor trei verticale de business", a declarat Jose Garza, CEO al Premier Energy Group.

Glodeanu Partners a asistat Alive Capital şi Premier Energy în achiziţia proiectului, într-un interval de timp foarte scurt, lucrând îndeaproape cu echipa experimentată a cumpărătorului. Echipa Glodeanu Partners i-a inclus pe Cristina Gavrila (Partener), Patricia Vilceanu (Senior Associate) şi pe Alexandru Pruteanu (Senior Associate), informează sursa.

Conform datelor companiei, "Reamintim că tot în cursul acestei luni, Premier Energy România a finalizat şi achiziţia CEZ Vânzare, în urma căreia portofoliul regional de clienţi al întregului grup Premier Energy a ajuns la 2,4 milioane de clienţi casnici şi non-casnici.

Cu una dintre cele mai rapide creşteri din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, grupul Premier Energy este reprezentat de trei verticale de business - furnizare şi distribuţie de gaze naturale, producţie, furnizare şi distribuţie de energie electrică şi producţie de energie de surse regenerabile (eolian şi solar). Reamintim că Premier Energy PLC este o societate de tip holding, care la rândul său mai controlează şi alte societăţi active atât în România, cât şi în afara României - Republica Moldova, Ungaria şi Serbia".

În România şi R. Moldova, Premier Energy deţine proiecte de energie verde/regenerabilă, cu o capacitate de peste 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, administrare sau sunt în curs de dezvoltare, şi care sunt împărţite în mod egal între proiecte eoliene şi fotovoltaice, precizează sursa.

Pe termen mediu si lung, strategia Premier Eneregy este de a se extinde prin noi achiziţii şi prin dezvoltare de proiecte noi în domeniul energiei regenerabile, în linie cu angajamentul companiei de a participa în mod direct la combaterea schimbărilor climatice, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb