Guvernul a aprobat înfiinţarea "Electra" şi "Hidroenergetica"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 februarie 2010

Constantin Bălăşoiu şi Mihai David vor conduce cele două companii

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat, vineri, în urma şedinţei de Guvern, că a fost aprobată Hotărârea de înfiinţare a celor două mari companii energetice naţionale, Electra şi Hidroenergetica. Potrivit Agerpres, ministrul Videanu a declarat: "Modificarea numelui celei de a doua companii din Energetica în Hidroenergetica a fost făcută din raţiuni de continuitate şi de credibilitate. Obiectivul înfiinţării celor două companii este de a valorifica resursele energetice de bază - cărbune, uraniu, apă, gaze, ţiţei - astfel încât să asigurăm securitatea şi independenţa energetică a României. Avem nevoie de companii mari, comparabile cu cele din zonă şi ca structură. Acum, avem producători care funcţionează separat pe cărbune, pe nuclear, pe hidro, deci cu o structură rigidă. De aceea, şi în decursul timpului au apărut şi băieţii deştepţi".

Directorii celor două companii vor fi Constantin Bălăşoiu pentru Electra şi Mihai David pentru Hidroenergetica, a mai spus Adriean Videanu.

În componenţa Electra vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari şi Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), şi trei sucursale ale Hidroelectrica (Vâlcea, Târgu Jiu şi Sibiu), precum şi Hidroserv Râmnicu Vâlcea. Hidroenergetica va cuprinde restul sucursalelor Hidroelectrica (Porţile de Fier, Sebeş, Buzău, Târgu Jiu, Caransebeş, Haţeg, Argeş, Cluj, Bistriţa), Electrocentrale Bucureşti, CTE Deva şi CET Paroşeni (aparţinând Termoelectrica), şi Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani.

Preţul energiei electrice nu va creşte ca urmare a înfiinţării celor două companii energetice, susţine ministrul Economiei, Adriean Videanu. Domnia sa a explicat: "Vă asigur că nu va creşte preţul energiei electrice ca urmare a înfiinţării celor două companii energetice. Nu structura companiilor va determina creşterea preţurilor, ci piaţa, fluctuaţiile acesteia".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb