Guvernul pregăteşte încă o prelungire a stării de alertă

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2020

Guvernul pregăteşte încă o prelungire a stării de alertă

Starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită, dacă nu apar reduceri semnificative ale numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a afirmat, ieri, premierul Ludovic Orban, după şedinţa liderilor PNL.

"Orice decizie va ţine de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă", a declarat şeful Guvernului care a precizat că va fi luată şi o decizie legată de întreruperea programului la terase după ora 23, dacă situaţia va continua sau se va schimba.

Ludovic Orban a mai spus: "Mai sunt solicitări de a permite desfăşurarea anumitor activităţi, le vom analiza pe toate, sigur vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific din comisia anti-Covid, de INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice".

Premierul a declarat autorităţile centrale nu analizează impunerea niciunei noi restricţii.

"Nu analizăm nicio restricţie şi nu ne dorim impunerea niciuneia alte restricţii. Aţi văzut că am preferat adoptarea a două măsuri, limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţii aglomerate unde nu e posibilă asigurarea distanţei fizice. Astea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice", a explicat Ludovic Orban.

Domnia sa a spus că Guvernul nu mai doreşte să ia măsuri care ar afecta economia, ci să demareze planul de investiţii şi relansare economică în baza măsurilor instituite prin ordonanţele de urgenţă adoptate în ultimele trei săptămâni.

Amintim că starea de alertă a fost prelungită începând cu 17 iulie, pentru 30 de zile, ceea ce înseamnă că ultima zi de stare de alertă este, sâmbătă, 15 august, iar până atunci, în cursul acestei săptămâni, Guvernul ar trebui să aprobe prelungirea stării de alertă.

Şeful Executivului a mai susţinut că numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut, din cauza existenţei vidului legislativ (n.r. - în prima jumătate a lunii iulie) produs de atacarea la CCR a Legii carantinei de către Avocatul Poporului, instituţie care recent a atacat la Curtea Constiţională prevederile articolului 8 din legea privind carantina, dar şi pe cele referitoare la detaşarea cadrelor medicale.

"Am fost şocat de decizia Avocatului Poporului de a ataca din nou legea la CCR. Readuc aminte ca urmare a sesizării Avocatului Poporului şi a deciziei Curţii Constituţionale, autorităţile executive, autorităţile sanitare, o perioadă de trei săptămâni nu au avut la dispoziţie nicio pârghie legală pentru a putea împiedica răspândirea virusului. Aproape 5000 de persoane infectate s-au putut mişca fără posibilitatea Guvernului de a institui vreo măsură de carantinare sau de izolare sau de tratate, plus toate persoanele de contact, în medie 8-10 persoane pot fi infectate din cauza contactului cu o persoană infectată. După o asemenea măsură care a provocat clar creşterea numărului de cazuri, a provocat o creştere a deceselor, să ataci din nou o lege care a trecut prin Parlament, tocmai în urma deciziei CCR, deja îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul şi că nu îi pasă de viaţa şi sănătatea românilor", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a arătat că demersul Avocatului Poporului este o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii cetăţenilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De fapt, Guwernul pregateste inca o stare de mahmureala in toate domeniile, dupa modelul sefului sau, Sica-vodka mica!

    De bună dimineața V 33 taie greața guWERNoiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb