HANS KLEMM: "Ţelul meu este să consolidez parteneriatul pentru securitate şi să sprijin lupta împotriva corupţiei"

A.C.
Politică / 21 septembrie 2015

"Ţelul meu este să consolidez parteneriatul pentru securitate şi să sprijin lupta împotriva corupţiei"

Actualizare 22:55 Iohannis a primit scrisoarea de acreditare a noului ambasador

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit în această seară, la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Hans Klemm cu ocazia prezentării scrisorii sale de acreditare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi noul ambasador au avut o scurtă întrevedere la finalul ceremoniei.

Alături de preşedinte, la această ceremonie au participat şi consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu şi Laurenţiu Ştefan.

Din delegaţia ambasadorului SUA a făcut parte şi Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

(A.C.)

----------------

Actualizare 14:10

Noul ambasador al SUA la Bucureşti Hans Klemm a declarat, în limba română, într-un mesaj video publicat pe Facebook, că "este fermecat de cultura, limba şi istoria României şi că ţelul său este să consolideze parteneriatul de securitate şi să sprijine lupta împotriva corupţiei".

El spune că interesul său i-a fost "trezit" de scriitorul şi criticul literar Matei Călinescu, pe care l-a avut profesor la universitate.

Hans Klemm este onorat de faptul că preşedintele Barack Obama l-a ales să reprezinte America în România.

"Ca ambasador, ţelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate şi să sprijin respectarea statului de drept şi lupta dumneavoastră contra corupţiei. Voi lucra să extind comerţul bilateral şi investiţiile şi să întăresc relaţiile dintre poporul american şi român. Doresc un dialog deschis şi productiv, în persoană sau online. Eu şi soţia mea Marie abia aşteptăm să vizităm frumoasa dumeavoastră ţară şi oraşele pline de viaţă şi să ne întâlnim în scurt timp. Aşadar, pe curând", mai transmite Klemm.

(S.G.)

---------------

Noul ambasador al SUA a ajuns ieri seară în Bucureşti

Hans Klemm, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, a ajuns ieri seară în Bucureşti, potrivit unui anunţ de pe contul de Facebook al ambasadei.

Fotografiile publicate de Ambasada SUA îl arată pe Hans Klemm la sosirea pe Aeroportul Otopeni, unde a fost întâmpinat de însărcinatul cu afaceri Dean Thompson.

Hans Klemm va fi primit azi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia prezentării scrisorii de acreditare, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Noul ambasador american soseşte la Bucureşti cu două zile înainte ca preşedintele Iohannis să plece într-o vizită în SUA, la Adunarea Generală ONU. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis se va întâlni în SUA cu vicepreşedintele american Joe Biden.

Klemm a depus miercuri jurământul în calitate de ambasador al SUA în România, într-o ceremonie la care a participat secretarul de stat american, John Kerry.

SUA nu au avut ambasador în România din 2012, când a încetat mandatul lui Mark Gitenstein. În acest timp, ambasada a fost condusă de însărcinatul cu afaceri.

Într-un mesaj făcut public ieri Ambasada SUA îşi reafirmă sprijinul pentru procurorii anticorupţie, pe fondul criticilor aduse de premierul Victor Ponta procurorului care l-a trimis în judecată în dosarul "Rovinari - Turceni".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb