HEATHER PAPOWITZ, OMS: ''În New York, pe măsură ce rata de vaccinare creştea, cea de infectare scădea''

G.U.
Miscellanea / 22 octombrie 2021

''În New York, pe măsură ce rata de vaccinare creştea, cea de infectare scădea''

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Heather Papowitz, venită să ofere asistenţă României pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a declarat astăzi, cu ocazia startului maratonului de vaccinare, că printre cele mai semnificative momente din cariera sa de medic a fost acela când s-a aflat la New York şi a putut observa că, pe măsură ce rata de vaccinare creştea, rata de infectare scădea, informează Agerpres.

"Am ştiut că ajut oraşul respectiv să revină la normalitate. Au fost cele mai profunde, cele mai semnificative momente din cariera mea de medic şi, aşa cum vedem în New York City, rata de vaccinare creşte, rata de infectare scade, iar oamenii care ajung în spitale cu forme foarte grave şi care riscă să moară sunt cei care nu sunt vaccinaţi", a spus Heather Papowitz.

Aceasta a precizat că este vaccinată şi susţine vaccinul, iar toate rudele şi persoanele din jurul său sunt imunizate.

"Prima persoană pentru care ne-am făcut griji cu adevărat este tatăl meu în vârstă şi cu multe boli cronice. Ne îngrijorăm în continuare pentru el în fiecare zi. Este cea mai importantă persoană pentru noi şi ne-am dorit să fie prima vaccinată. Când vaccinul a devenit disponibil pentru copii, băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat. Era important să-l ştiu protejat în aceste momente, în care viaţa este foarte fragilă", a mai spus Papowitz.

Reprezentantul OMS a adăugat că a dorit să-i ofere fiului său o oportunitate la o viaţă sănătoasă, să-l protejeze pentru a merge mai departe, pentru a reveni la normalitate.

"În continuare mă protejez, port mască peste tot, mai ales în locurile aglomerate. La metrou, dacă este plin, sunt foarte mulţi oameni, oameni care nu au măşti, aştept până la următorul tren. Dacă sunt într-un magazin şi sunt foarte mulţi oameni în jur, dacă este aglomerat, dacă oamenii nu poartă măşti, renunţ şi merg mai târziu sau merg la un alt magazin. În mod constant evaluez riscurile şi iau toate măsurile pe care le consider necesare pentru a preveni îmbolnăvirea", a afirmat Papowitz.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a salutat prezenţa reprezentantului OMS în România, care va ajuta la gestionarea situaţiei din ţara noastră.

"Se află alături de noi reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Heather Papowitz, specialist în medicină primară şi de urgenţă. Cu o vastă experienţă în managementul dezastrelor şi urgenţelor medicale, doamna doctor a condus echipa de răspuns la pandemie din New York, din Statele Unite, iar prezenţa domniei sale alături de noi oferă un plus de profesionalism şi de exigenţă evenimentului, menit să susţină vaccinarea populaţiei României - soluţia sigură şi eficientă pentru limitarea răspândirii bolii, care din nefericire generează din ce în ce mai multe pierderi de vieţi omeneşti", a declarat Gheorghiţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb