Holcim România, investiţie în panouri fotovoltaice la cinci şcoli din comunitatea locală din Câmpulung

V.G.
Companii / 8 decembrie 2022

Edmund Piess, Director Sustenabilitate Holcim România

Edmund Piess, Director Sustenabilitate Holcim România

Holcim România îşi continuă misiunea de sustenabilitatea în domeniul educaţiei, investind în montarea de panouri fotovoltaice pentru producţia de energie regenerabilă pentru cinci şcoli şi licee din comunitatea locală din zona fabricii de ciment din Câmpulung-Muscel, judeţul Argeş, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia a constat în montarea a 140 de panouri fotovoltaice monocristaline 545 W / bucată, de care vor beneficia peste 1000 de elevi şi cadre didactice din cadrul a cinci instituţii educaţionale: Colegiul Naţional Dinicu Golescu Câmpulung, Liceul Teoretic Dan Barbilian Câmpulung, Şcoala Gimnazială Petre Ţuţea Boteni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valea Mare Pravăţ, Şcoala Gimnazială Stoeneşti.

"Susţinem tranziţia către o lume sustenabilă prin investiţii în sisteme de producţie care reduc emisiile de CO2, prin producţia de materiale de construcţii verzi, dar şi prin încurajarea comunităţilor locale să adopte modele sustenabile. În contextul preocupărilor noastre constante pentru eficienţă energetică în cadrul companiei, dorim să contribuim la reducerea consumului de energie şi implicit a amprentei de carbon şi în comunităţile noastre. Credem în inovaţie şi de aceea o încurajăm, mai ales în sistemul educaţional, unde susţinem utilizarea soluţiilor alternative, curate, de producere a energiei, soluţii nepoluante şi cu potenţial nelimitat. Astfel reuşim să reducem emisiile de CO2, dar şi să transmitem elevilor principiile unei vieţi sustenabile", a declarat Edmund Piess, Director Sustenabilitate Holcim România.

Sistemele panourilor fotovoltaice sunt funcţionale, iar dosarele instituţiilor pentru a deveni prosumatori sunt în curs de aprobare.

"Ne dorim să contribuim la dezvoltarea comunităţii locale, cu accent pe susţinerea educaţiei. Cunoaştem provocările instituţiilor educaţionale din judeţ, de aceea ne bucurăm să putem contribui la diminuarea cheltuielilor cu energia, astfel încât resursele economisite să poată fi direcţionate în zone cu mai multă nevoie. Odată cu instalarea acestor panouri fotovoltaice, cheltuielile cu energia electrică vor fi minime, iar şcolile pot deveni chiar contributori de energie regenerabilă - pro-sumatori în sistem. Acest proiect poate deveni un model de bune practici pentru celelalte şcoli la nivel naţional, prin limitarea impactului asupra mediului şi educarea elevilor în spiritul sustenabilităţii, reducând emisiile de CO2. Este foarte important să avem grijă de viitorul nostru şi al copiilor noştri, iar proiectele de eficientizare energetică a şcolilor reprezintă una dintre modalităţile prin care putem face acest lucru. Cred cu tărie că putem să avem grijă de mediul în care trăim şi mă bucur că şcolile din comunitatea noastră au venit către noi cu astfel de proiecte, pe care ne bucurăm să le susţinem", a spus Cornel Banu, Director Fabrica de Ciment Holcim Câmpulung.

Numai în ultimii cinci ani, fabrica de ciment Holcim Câmpulung a contribuit la digitalizarea şi modernizarea şcolilor din Campulung şi din comunele din jur, cu laboratoare de informatică, display-uri interactive de predare, dar şi cu mobilier ergonomic, pentru crearea unui spaţiu de învăţare atractiv, modern şi confortabil. Iar în ultimul an, Holcim Câmpulung a contribuit cu echipamente medicale performante şi pentru Spitalul Municipal Câmpulung.

Totodată, începând cu data de 01 Septembrie 2022, Holcim România dezvoltă un parc fotovoltaic cu panouri bi-faciale, "Cea mai bună tehnologie disponibilă", în cadrul fabricii de ciment din Aleşd, judeţul Oradea, cu scopul producerii de energie electrică din surse regenerabile, reducând astfel necesarul de energie electrică din surse convenţionale, se precizează în comuniat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb