Homplex estimează venituri de peste 50 milioane lei în 2024

F.D.
Companii / 7 februarie

Bogdan Panainte, CEO şi cofondator al Homplex

Bogdan Panainte, CEO şi cofondator al Homplex

Homplex, afacere specializată în furnizarea de soluţii pentru creşterea siguranţei, confortului şi eficienţei energetice, în mediul rezidenţial şi industrial, a încheiat anul 2023 cu afaceri de 45 de milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de anul anterior. În 2024, firma îşi construieşte strategia de business pe un scenariu prudent, care include o creştere estimată a afacerii de 15%, peste pragul de 50 de milioane de lei, pe fondul schimbărilor legislative cu impact nefavorabil pentru activitatea din unele domenii beneficiare, dar şi a contextului geopolitic intern şi internaţional, conform unui comunicat de presă al companiei.

"În 2023, ne-am concentrat pe dezvoltarea şi consolidarea businessului, ceea ce a dus la o creştere a afacerii peste nivelul de 25% estimat iniţial. Deşi anul trecut a fost un an mai dificil decât anticipasem, ne bucurăm că menţinerea strategiei de R&D şi investiţiile pe care le-am continuat pe direcţia inovaţie au dat roade. Fiind antreprenori, avem în ADN capacitatea de a ne adapta rapid la schimbările din mediul economic, de a modela strategia de business şi a găsi soluţii pentru a consolida afacerea pe care o construim de 11 ani", a declarat Bogdan Panainte, CEO şi cofondator al Homplex.

După ce, în 2023, compania a finalizat proiectul prin care termostatul inteligent Homplex NX1 a devenit compatibil cu Google Home şi Google Asistant, anul acesta Homplex continuă dezvoltarea portofoliului de produse cu un grad ridicat de tehnologie şi inovaţie, menţinând procentul alocat investiţiilor în cercetare-dezvoltare la 3% din veniturile anuale şi dezvoltând în continuare noi produse şi soluţii.

"Şi în acest an, vom continua să creştem, Homplex fiind o companie de inginerie şi tehnologie axată pe nevoile clientului, care este în ultimii ani din ce în ce mai preocupat de îmbunătăţirea eficienţei energetice, creşterea confortului şi a siguranţei. Pe lângă investiţiile în cercetare-dezvoltare, anul 2024 va fi un an în care ne vom reaşeza structurile interne, în principal pentru creşterea eficienţei activităţii curente", a explicat Bogdan Panainte.

În ultimii cinci ani, Homplex a investit peste un milion de euro pentru a dezvolta şi a oferi pieţei locale soluţii inovatoare de control şi eficienţă energetică la preţuri accesibile şi cu raport optim calitate-preţ, cele mai relevante exemple fiind termostatul smart NX1, solutii radio de detectie a gazului metan şi firidele din compozit pentru contoarele de gaz. De altfel, peste jumătate din veniturile companiei sunt generate de produsele şi soluţiile dezvoltate integral de aceasta.

"Revoluţia tehnologică a adus schimbări semnificative şi în domeniul utilităţilor, unde chiar cele mai mici îmbunătăţiri sau inovaţii pot aduce beneficii substanţiale într-un sistem integrat. Aspectele de siguranţă, eficienţă şi confort sunt esenţiale, fiind îmbunătăţite prin tehnologii care optimizează consumul de energie sau gestionează resursele într-un mod mai inteligent, iar costurile sunt convenabile", a explicat Bogdan Panainte.

Compania are parteneriate cu marii distribuitori de gaze din România, dar şi cu retailerii specializaţi home&deco, 40% dintre produsele sale fiind destinate clienţilor industriali şi 60%, pieţei rezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb