HOSSU: "România va deveni o ladă de gunoi din punct de vedere al condiţiilor de muncă"

A.C.
Politică / 6 octombrie 2017

Bogdan Hossu

Bogdan Hossu

Liderii confederaţiilor sindicale au ieşit nemulţumiţi, după mai bine de trei ore, de la negocierile cu premierul Mihai Tudose pe tema transferului plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, spunând că nu s-a ajuns la nicio înţelegere., potrivit unei surse din presă.

Preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" a declarat, citat de News.ro, la finalul discuţiilor, că, prin acest transfer de taxe, salariul brut va creşte "artificial", însă creşterea nu se va simţi şi la salariul net.

El consideră că peste doi ani, dacă acest proiect va fi aprobat, România va deveni "o ladă de gunoi" în ceea ce priveşte condiţiile de muncă.

Conform sursei, întrebat dacă ştia de propunerea transferului plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat încă de la negocierile pe tema Legii salarizării, aşa cum susţin premierul Mihai Tudose şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Bogdan Hossu a spus că nu au fost purtate discuţii pe acest subiect cu sindicatele.

Hossu a menţionat: "Nu e adevărat, vă reamintesc că eu, în presă, în baza declaraţiilor domanei ministru al Muncii, am sancţionat-o că de fapt creşterile sunt anormale şi domnia sa a zis la un moment dat că de fapt o să introducă şi taxele sociale. Nu au discutat niciodată cu confederaţiile sindicale ca să le arătăm implicaţiile, nu numai în sectorul bugetar, pentru că asta e o păcăleală cu sectorul bugetar".

Liderul sindical a spus că legea poate fi regândită şi fără transferul taxelor, întrucât salariul brut va creşte "artificial", iar la cel net nu se va observa nicio schimbare, informează sursa.

Hossu a subliniat: "Problema de fond este că va fi profund afectată întreaga politică socială. Aş vrea să vedeţi ce se întâmplă nu doar la anul, ci şi peste doi ani, pentru că în momentul respectiv, cu transferul integral, România va deveni o ladă de gunoi din punct de vedere al condiţiilor de muncă".

Liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, a spus şi el că nu ştia despre tranferul taxelor de la negocierile pe legea salarizării.

Bărăscu a transmis: "Eu am bănuit, dar nu am ştiut şi nimeni nu s-a aşteptat la asta, oamenii nu au intuit acest lucru. Că am făcut-o eu şi am spus că este o problemă, a rămas numai partea mea, dar nu trebuie să vorbeşti doar cu unii şi nu vorbim pe intuiţii, vorbim pe lucruri clare şi scrise".

Negocierile de astăzi de la Guvern au fost convenite în urmă cu trei zile, în urma protestului din Piaţa Victoriei organizat de Cartel Alfa şi la care au participat câteva mii de oameni. Atunci, o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. România nu poate sa devena "o ladă de gunoi" în ceea ce priveşte condiţiile de muncă pentru ca deja este mai mult decit "o ladă de gunoi" si nu mai folositi cuvintul "Lider" dex-ul explica cine poate fi numit adevarat Lider!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb