Hotel Bordeaux/Restaurant Stage: HoReCa se confruntă cu incertitudine şi presiune în 2025

A.D.
Miscellanea / 31 ianuarie

Foto: Ana Savin, proprietar Stage - Nice Dining

Foto: Ana Savin, proprietar Stage - Nice Dining

Industria HoReCa se pregăteşte pentru un an de incertitudine şi presiune în 2025, cu investiţii mai prudente, provocări fiscale şi deficit de personal. Reprezentanţii Hotel Bordeaux şi Restaurant Stage subliniază necesitatea adaptării şi inovaţiei pentru a face faţă noilor cerinţe ale clienţilor şi a asigura creşterea afacerilor, nu doar supravieţuirea.

"HoReCa a fost mereu un domeniu greu încercat, însă anul acesta presiunea atinge cote mari. Urmează un an în care industria HoReCa este nevoită să digere o porţie prea mare de incertitudine şi presiune. La acestea se adaugă noile măsuri fiscale anunţate, afacerile din domeniu fiind nevoite să facă ajustări din mers, constant. Credem că mulţi antreprenori vor aborda investiţiile cu mai multă prudenţă, concentrându-se pe optimizarea costurilor. Însă 2025 poate fi definitoriu pentru acele afaceri care nu iau decizii favorabile. O deschidere mai mare spre adaptabilitate este mai necesară ca oricând, în timp ce o strategie bine gândită şi inovare poate transforma greutăţile în avantaje. Personal, îmi păstrez optimismul. Cred că 2025 va fi un an de evoluţie, în care cei care inovează şi înţeleg ce este ospitalitatea vor reuşi să se diferenţieze", explică Ana Savin, proprietar Hotel Bordeaux şi al restaurantului nice-dining Stage, un concept unic în România, şi un important antreprenor în HoReCa în Galaţi.

Anul acesta, industria HoReCa se confruntă cu provocări majore, inclusiv deficitul de personal, instabilitatea fiscală şi creşterea costurilor. Lipsa angajaţilor calificaţi devine o problemă critică, iar soluţiile includ investiţii în formarea personalului şi un mediu de lucru motivant.

Modificările fiscale aduc presiune suplimentară asupra afacerilor mici şi medii, iar incertitudinea fiscală afectează concentrarea pe calitatea serviciilor.

Consumatorii caută experienţe culinare personalizate şi interactive, iar succesul în 2025 va depinde de inovaţie, ospitalitate autentică şi adaptare constantă la nevoile clienţilor.

Astfel, antreprenorii trebuie să se concentreze pe îmbunătăţirea experienţei clientului, optimizarea costurilor şi digitalizare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7959
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2638
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9541
Gram de aur (XAU)Gram de aur430.9044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb