Huawei pregăteşte un proiect de stocare de energie electrică cu o capacitate de 1.300 de MW

M.G.
Companii / 18 octombrie 2021

Huawei pregăteşte un proiect de stocare de energie electrică cu o capacitate de 1.300 de MW

Huawei a semnat un contract cu o altă companie chineză pentru instalarea în Arabia Saudită a unei capacităţi de 400 de MW de fotovoltaic şi realizarea unui proiect de stocare de energie electrică în baterii de 1.300 de MW, cel mai mare proiect de stocare de energie din lume la momentul actual, potrivit unui comunicat al companiei. Contractul a fost semnat în cadrul summitului Huawei Digital Power din Dubai.

Totodată, Huawei a semnat mai multe Memorandumuri de Înţelegere cu grupul energetic din Chile Grupo Imelsa, care se ocupă cu construcţii de proiecte energetice, şi cu guatemalezii de la Hybrico Energy, care se ocupă la rândul lor cu soluţii energetice end-to-end, pentru a coopera pe dezvoltarea de capacităţi de energie verde şi dezvoltarea de infrastructură pentru energia verde.

Proiectul de construcţie a infrastructurii parcului fotovoltaic de 400 de MW şi a proiectului de stocare de energie de 1.300 de MW a fost acordat companiei chineze de construcţii SepcoIII care a semnat în februarie un contract EPC (engineering, procurement and construction) cu ACWA Power, o companie din Arabia Saudită cu un portofoliu de generare în 10 ţări din Orientul Mijlociu, zona Africii de Nord şi în regiunile din Sudul Asiei. Huawei este copartener în acest proiect prin contractul semnat cu SepcoIII la summitul Digital Power.

Parcul fotovoltaic de 400 de MW şi soluţia de stocare a energiei de 1.300 de MW (BEES - battery energy storage solution) vor deservi proiectul Red Sea al Arabiei Saudite, un proiect turistic pe marginea Mării Roşii anunţat în iulie 2017 de prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammad bin Salman. Proiectul se concentrează pe turism sperând să atragă turiştii străini care doresc să viziteze coasta de vest a Arabiei Saudite şi vizează construirea a 3.000 de camere de hotel, a unui lanţ de insule şi a unor centre recreaţionale, a unui aeroport şi a unui port, infrastructură turistică care să acopere peste 28.000 de km pătraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb