Huawei Talent Summit 2024: Noi proiecte pentru susţinerea tinerelor talente în domeniul IT

T.B.
Companii / 28 februarie

Huawei Talent Summit 2024: Noi proiecte pentru susţinerea tinerelor talente în domeniul IT

Compania Huawei a organizat zilele acestea, în timpul Mobile World Congress derulat la Barcelona, şi Huawei Talent Summit, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei. Evenimentul s-a axat pe iniţiativele prin care compania susţine tinerele talente, precum: lansarea aplicaţiilor pentru programul global ITU - Huawei Generation Connect Young Leadership; un alt proiect realizat împreună cu Institutul UNESCO pentru învăţare pe tot parcursul vieţii (UIL) care va fi implementat în Maroc; programul pentru startup-uri Huawei Cloud, potrivit sursei.

Anul acesta, tema Huawei Talent Summit a fost "I C Talent: Nurturing Excellence in a Digital World", adaugă sursa citată. Printre participanţi s-au numărat reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale precum ITU şi UNESCO, oficiali guvernamentali din Grecia, Kenya şi Mexic, lideri ai industriei, antreprenori înscrişi în prezent în Huawei Cloud Startup Program, dar şi participanţi la Seeds for the Future sau la diverse alte competiţii, relatează compania.

Tot în timpul evenimentului, a fost lansat şi programul ITU Generation Connect Young Leadership, realizat de Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii (ITU) în parteneriat cu Huawei, informează sursa. În acest context, Mario Maniewicz - directorul Biroului de Radiocomunicaţii al ITU - a declarat: "Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani îşi pot prezenta ideile pentru proiecte care vizează reducerea decalajului digital şi pot primi finanţare, mentorat şi sprijin în implementare", arată datele comunicatului.

Huawei s-a alăturat Alianţei Globale pentru Alfabetizare (GAL) din cadrul UNESCO ca membru asociat anul trecut şi a semnat un acord de parteneriat cu Institutul UNESCO pentru învăţare pe tot parcursul vieţii (UIL), menţionează sursa indicată. Astfel, în timpul evenimentului, directorul UIL, Isabell Kempf, a vorbit despre importanţa progreselor înregistrate în cadrul proiectului: "Implementăm un proiect care îşi propune să consolideze abilităţile digitale ale cadrelor didactice din mai multe ţări în care Alianţa Globală pentru Alfabetizare îşi desfăşoară activitatea. Astăzi, sunt mândră să anunţ că, datorită sprijinului Huawei, putem lansa proiectul şi în Maroc, sprijinind 10.000 de profesori să ajute tinerii şi adulţii să utilizeze mai bine noile tehnologii", transmite compania.

De asemenea, Huawei a anunţat că va sponsoriza Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI), ca parte a eforturilor sale de a încuraja cât mai multe tinere să-şi construiască o carieră în domeniul IT, de a spori incluziunea digitală în comunitate şi de a promova egalitatea de gen în acest sector. Eljakim Schrijvers, CEO al EGOI 2024, prezent anul acesta la Huawei Talent Summit, a afirmat: "Suntem bucuroşi că Huawei încurajează diversitatea de gen în domeniul STEM",arată datele comunicatului.

Specialişti din Grecia, Kenya şi Mexic, precum şi cei din ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Sud-estul Asiei), şi-au împărtăşit, de asemenea, experienţele cu programele locale de formare a talentelor Huawei. Duan Xiaolei - General Manager al ecosistemului global de startup-uri Huawei Cloud - a vorbit despre planurile privind dezvoltarea startup-urilor globale din ecosistemul Huawei Cloud. Ea a anunţat, de asemenea, că platforma va fi lansată în Europa anul acesta, iar procesele şi serviciile vor ajuta întreprinderile nou-înfiinţate să migreze în cloud şi să inoveze, sporindu-şi agilitatea, potrivit companiei. Aşadar, platforma va folosi resursele ecosistemului intern şi extern al Huawei pentru a le permite antreprenorilor să-şi accelereze şi să-şi realizeze obiectivele de afaceri, relatează sursa.

Vicky Zhang - vicepreşedinte al Departamentului de Comunicare Corporate al Huawei - a spus, conform datelor din comunicat: "Huawei s-a angajat încă de acum mult timp să sprijine talentele digitale din întreaga lume. Mă bucur să văd că proiectele pe care le implementăm alături de partenerii noştri se desfăşoară fără probleme. Sper ca tot mai mulţi oameni să poată lua parte la ele. Trebuie să rămânem conectaţi şi să urmăm modelele de bune practici, devenind mai mult decât suma acţiunilor noastre individuale. Doar aşa putem contura un viitor digital incluziv".

Până în prezent, proiectele Huawei de formare a tinerelor talente au fost implementate în peste 150 de ţări din întreaga lume şi au fost accesate de peste 2,83 milioane de persoane, transmite compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb