Huliganism la alegerile pentru conducerea Depozitarului Central

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 octombrie 2014

Huliganism la alegerile pentru conducerea Depozitarului Central

Cinci candidaţi sunt incompatibili, dar nu există procedură pentru respingerea dosarelor

Ludwik Sobolewski a depus un dosar incomplet, lipsind numeroase documente

Comisia specială de verificare din Depozitarul Central a constatat că cinci dintre candidaţii pentru alegerile pentru noua conducere nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate, în momentul depunerii dosarelor de candidatură.

Dosarele nu au fost însă respinse, întrucât se pare că nu există procedură pentru aşa ceva. Astfel, Comisia de Verificare, formată din doi jurişti din Depozitarul Central, nu a făcut decât să informeze acţionarii asupra neregulilor.

Cristian Agalopol, preşedintele Depozitarului Central, ne-a declarat că a cerut o opinie juridică unei case de avocatură privind nerespectarea de către unii candidaţi a cerinţelor regulamentelor şi legilor în vigoare, dar şi a statutului Depozitarului Central.

Bursa de Valori Bucureşti a înscris patru incompatibili: Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei, şi pe administratorii Stere Farmache, Robert Pană şi Adrian Lupşan, cărora nu le este permis cumulul de funcţii prin regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Cei patru au depus declaraţii, prin care şi-au asumat că vor informa societatea cu privire la orice situaţi de incompatibilitate care ar putea exista la momentul numirii. Cu alte cuvinte, este posibil ca unii dintre ei să renunţe la funcţia de la BVB, în schimbul celei de la Depozitar.

De asemenea, Alin Duhnea, Senior Securities Product & Relationship Manager Citibank Europe plc, nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate, întrucât deţine şi funcţia de preşedinte al Casei de Compensare Bucureşti. Domnia sa a depus o declaraţie, prin care a menţionat că va renunţa la calitatea de membru al Consiliului CCB, în cazul numirii în funcţia de administrator la Depozitar.

Comisia de verificare a mai constatat şi că lui Ludwik Sobolewski îi lipsesc de la dosar copia legalizată a diplomei de studii, certificatul de cazier judiciar şi certificatul de cazier fiscal, eliberate de autorităţile române şi documentele echivalente eliberate de autorităţile din ţara de origine.

Totodată, Robert Pană nu a depus copia legalizată a diplomei de studii.

Ceilalţi cinci candidaţi ai BVB pentru Depozitar sunt patru dintre actualii administratori - Cecilia Manta, Adrian Simionescu, Dana Mirela Ionescu şi Carmen Dumitrescu, dar şi Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital Invest.

Pe lângă aceştia, s-au mai înscris în cursă şi Adrian Tod Răileanu, de la Rombell Securities, şi Petrică Tudoran, de la Estinvest Focşani.

Alegerile de la Depozitar sunt programate pentru Adunarea generală din 20-21 octombrie.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. De ce trebuie certificat fiscal? Judiciar si copii legalizate e normal.

    titlul este acid, este dreptul fiecaruia sa scrie ce vrea, insa huliganism nu este corect. Hooliganii din The Red Army ai Manchester v-ar contrazice.  

    1. HULIGANÍSM s. n. Tulburare a ordinii și moralei publice prin manifestări care arată lipsă de cuviință sau de respect față de regulile de conviețuire socială.

    Hait, a iesit cu paruiala, mi-am zis citind intrigat titlul acestui ... articol?

    Ce atata elitism, care vorba lui Make, obliga la moralitate?  

    Huliganism dezlantuit, trupele BGS nevoite sa aplice pumni si capete in gura elitistilor de la depozitar, mai ceva ca la meciul cu Ungaria! 

    "Dar de-acuş s-a isprăvit...  

    Cri-cri-cri, Toamnă gri,  

    Tare-s mic şi necăjït ..." 

    Ma dumiresc repede citind printre randuri continutul ... articolului? 

    "Ce sa fie? Nu-i nimic. A trecut Acceleratul." 

    Tragand cu ochiul la regulamentul mesajelor, cica nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala.  

    Mda, dar cu titlul ce facem?

    Sa intelegem ca "mesele" largi populare si extrem de elitiste:) ale pietei de capital vor sange?  

    1. Sobolewski bate titlul.

      Dupa ce ca e incompatibil, nici nu-si depune piesele la dosar!

      Pentru atata nerusinare, nu exista titlu! 

    parca intr-un articol de mai sus apare cuvantul "moralitate"?!!!

    In sfarsirt Bursa de Valori Bucuresti isi impune oamenii si isi va impune politica in Depozitarul Central unde este actionar majoritar.

    Cu ajutorul fostului CNVM si a acelor incompatibilitati absurde inventate,madam Tanasoiu si-a pus in Consiului de Administratie oameni de paie din piata de capital care stateau acolo doar pentru indemnizatie.Stiti cat cheluie depozitarul central pe an?14 milioane de lei la o cifra de afaceri de 12 milioane.Au peste 67 de salariati fara a vorbi de colaboratori.Depozitarul Central este un cancer a pietei de capital si cel care a fost vioara intai in tranzactiile cu FP inainte de listare.Doamne ajuta sa se schimbe odata.Bravo Sobolewski ca nu intelegi si nu gandesti romaneste! 

    1. Pentru astia, ca tine, respectul legii este o prostie si imoralitatea, admirabila.

      Aberatiile de norme reguli ordonante emise cu dedicatie de Anghelache si Miclaus nu se cheama respect pentru lege ci favorizarea infractorului.Cum sa nu poti sa numesti oameni din Consiliyl Bursei la Depozitar cata vreme esti actionar majorotar??Ce respect?Favorizare pe fata a lui Tanasoiu si gasca ei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb