Human Rights Watch acuză Moscova de tortură, detenţie şi răpire a civililor din sudul Ucrainei

N.R.
Internaţional / 22 iulie 2022

Human Rights Watch acuză Moscova de tortură, detenţie şi răpire a civililor din sudul Ucrainei

Armata rusă este angajată în acţiuni de tortură, detenţii ilegale şi dispariţii forţate ale civililor în zonele aflate sub controlul forţelor Moscovei, din sudul Ucrainei, a acuzat astăzi, organizaţia nonprofit Human Rights Watch (HRW), relatează AFP, potrivit News.ro.

"Forţele ruse au transformat zonele ocupate din sudul Ucrainei într-un abis de frică şi anarhie sălbatică", a declarat Yulia Gorbounova, cercetător în Ucraina la HRW, într-un comunicat al organizaţiei.

Iulia Gorbounova a denunţat "tortura, tratamentul inuman, precum şi detenţia şi sechestrarea arbitrară a civililor" în regiunile Herson şi Zaporijie, controlate parţial de armata rusă, îndemnând în acelaşi timp autorităţile ruse să "pună imediat capăt acestor abuzuri".

ONG-ul menţionează că a intervievat peste 70 de ucraineni, care au descris peste 40 de cazuri de abuz şi au documentat tortura a trei membri ai apărării teritoriale ucrainene, care au fost luaţi prizonieri de război şi dintre care doi au murit.

O locuitoare din Herson, Aliona Lapchuk, a declarat pentru AFP în iunie că soţul ei, membru al Apărării Teritoriale, a dispărut după ce a fost interogat de trupele ruse, înainte ca trupul său să fie găsit la începutul lunii iunie pe fundul unui râu.

"Intervievaţii au declarat că au fost torturaţi sau au fost martori la tortură prin bătăi prelungite şi, în unele cazuri, şocuri electrice", a precizat HRW.

De asemenea, organizaţia a subliniat existenţa "rănilor, inclusiv coaste şi alte oase şi dinţi rupti, arsuri grave, comoţii cerebrale".

Obiectivul "pare a fi acela de a obţine informaţii şi de a insufla frică pentru ca oamenii să accepte ocupaţia" rusă, a adăugat ONG-ul.

Regiunea Herson, care avea peste un milion de locuitori înainte de invazia rusă, a fost aproape în întregime ocupată de Moscova la scurt timp după lansarea invaziei, pe 24 februarie.

Regiunea Zaporijie, situată la est de Herson, cu o populaţie anterioară de aproximativ 1,7 milioane de locuitori, este parţial în mâinile trupelor ruse, care controlează în special cea mai mare centrală nucleară din Europa situată pe acest teritoriu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In ultima vreme, au sarit la interval mai toate ONG-urile globalistilor, la ordinul papusarilor oculti, ca sa acuze Rusia de orice este rau in Lumea asta! Insa, in timp ce cainii globalisti latra mult si a paguba, caravana Ursului trece fara probleme mai departe!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb