"HVB Bank" vrea să lanseze trei fonduri mutuale, prin "CA~IB Asset Management"

Mihaela Popescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2004

Cele trei fonduri vor atrage investitori autohtoni pentru piaţa financiară europeană

Unităţile de fond vor fi vîndute în lei sau euro

"HVB Bank" intră pe piaţa fondurilor mutuale prin societatea de administrare a investiţiilor - "CA~IB Asset Management" SA - pe care a înfiinţat-o recent. "CA~IB Asset Management" va lansa în acest an trei fonduri mutuale cu diferite grade de risc. Unul dintre fonduri va fi monetar, altul va investi în obligaţiuni, iar altul va plasa activele, preponderent în acţiuni. Numai că cele trei fonduri nu vor investi pe piaţa financiară autohtonă, ci pe cea europeană, ne-a declarat Florin Dolea, reprezentantul societăţii de administrare. Domnia sa a precizat că în momentul de faţă este în lucru documentaţia pentru autorizarea fondurilor şi urmează să fie depusă la CNVM. Cele trei fonduri vor vinde investitorilor români unităţi de fond în lei sau euro.

Deşi piaţa fondurilor mutuale din ţara noastră este mai puţin înfloritoare (numărul investitorilor în astfel de instrumente situîndu-se sub 60.000), după cum ne-a declarat domnul Dolea, cele trei fonduri vor să ofere persoanelor cu economii posibilităţi de diversificare a investiţiilor.

Florin Dolea consideră că investiţia în fondul monetar trebuie realizată pe minim un an de zile, iar în cazul celorlalte două fonduri pe care intenţionează să le lanseze, termenul investiţiei trebuie să fie mai lung, de aproximativ cinci ani.

CA~IB Asset Management" nu este singura societate care vrea să înfiinţeze anul acesta mai multe fonduri mutuale. Societatea "Certinvest" care administrează deja trei fonduri mutuale şi-a arătat, de asemenea, intenţia să îşi dubleze numărul fondurilor.

Piaţa fondurilor mutuale a început să sufere schimbări semnificative încă de la sfîrşitul anului trecut cînd unele societăţi de administrare ori nu au vrut să mai administreze fondurile ori le-au lichidat. Alte societăţi au ales varianta fuziunii acestora, iar pentru altele CNVM a suspendat activitatea datorită numărului mic de investitori care nu mai era conform cu legislaţia în vigoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb